Mest populære fritidsaktiviteter i Danmark og hvordan man får det bedste ud af det

Da arbejds- og fritidsbalancen i livet er en af de vigtigste ting i danskernes liv, har WalletForm for nylig lavet en undersøgelse og undersøgt hvordan danskerne vælger at tilbringe deres fritid, og hvad der er deres yndlingsaktiviteter. Studieresultaterne viser, at digital underholdning er noget, 95% af danskerne vælger at bruge deres fritid på digital underholdning. WalletForm har også undersøgt, hvordan man vælger den bedste streaming tjeneste baseret på dine præferencer.

Tv-serier og at lytte til musik er førende inden for fritidsaktiviteter

Når underholdning er opnåelig med blot et par klik, er det ikke overraskende, at 95% af danskerne vælger at bruge det. Tre ud af fire danskere hævder at de mindst en gang om dagen lytter til musik. Når det kommer til tv-serier, ser mere end en fjerdedel tv-serier på daglig basis. Tre ud af fem danskere siger, at de lytter til fiction historier på daglig basis. Det er et interessant fact, at tallet er lig med dem, som læser akademisk litteratur.

Live sport – ikke så populært

At se live sport blev den mindst udbredte kulturaktivitet ifølge statistikker. Kun 17 procent af danskerne valgte at se sport live og kun en ud af fem mænd tog ud for at se sport live. At se sport live var noget, kun en ud af 10 kvinder valgte at gøre.

LÆS OGSÅ:  Masser af gratis aktiviteter i sommerferien på FerieCamp

Lige og ulige populært mellem mænd og kvinder

Levende musik er en aktivitet, der er lige populært blandt mænd og kvinder. Blandt danskerne har hver fjerde kvinde og mand været til en koncert for at høre enten klassisk musik eller en rytmisk musikkoncert i 2018.

De største forskelle er at se scenekunst, læse eller lytte til fiktion, besøge biblioteket. 20 procent flere kvinder læste eller lyttede til fiktion. 12 procent flere kvinder ser scenekunst live sammenlignet med mænd. At gå i biografen er også en aktivitet, der er mere udbredt blandt kvinder – 11 procent flere siger, at de går i biografen.

Mest populære aktivitet – hvordan man vælger udbyderen

WalletForm undersøgte de mest populære streamingtjenester og hvordan man vælger den bedste. Streamingtjenesterne angivet nedenfor koster 99 kr. hver måned, bortset fra Amazon, som koster 45 kr. om måneden. På grund af den lignende prisklasse, bør du vælge den, der bedst tilfredsstiller dig indholdsmæssigt.

Hvis du leder efter originalt indhold og serier: vælg Netflix som har mere end 800 originale serier og film. Hvis du leder efter prisvindende serier, vælg HBO Nordic, da du kan finde alt fra klassikere som Sopranos til dagens hits som Game of Thrones. Hvis du vil se offline, har du et stort udvalg af underholdning til den laveste pris – Amazon Prime. Indhold er dog ikke tilgængeligt på dansk. Hvis du vil have eksklusivt indhold: Vælg C More, da de har aftaler med Paramount, Fox, BBC, HBO og mange andre, der garanterer eksklusivt indhold.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)