Mette F.: Dovne danskere trænger til mentalitetsændring

Mette Frederiksen (S) kritiseres for at kæde krigen i Ukraine sammen med debatten om arbejdstid. Der er noget i danskernes mentalitet, vi bliver nødt til at få ændret, sagde statsministeren ifølge Berlingske. Ordene faldt under en debat om, at ukrainerne ikke har nok ammunition til at bekæmpe Rusland.

”Det er ikke første gang, at statsministeren kommer med en opsang om arbejdsmoral og kritiserer ønsket fra nogle om at arbejde mindre. I 2021 vakte det opsigt, da statsministeren sagde, at det ikke nødvendigvis skulle være ’lystbetonet’ at gå på arbejde.

Og i foråret 2023 sendte Mette Frederiksen en klar besked til dem, der mente, at vi kan arbejde mindre i en krisetid, hvor der er brug for penge til oprustning, grøn omstilling og velfærd. ’Glem det, venner. Glem det’, sagde hun.

’Det er en meget skør kobling. Vi skal ikke måle os med russerne i en eller anden konkurrence om flest arbejdstimer. Det kan godt være, at man er slave for staten i Rusland. Men det skal vi ikke være i Danmark’, siger Politisk ordfører Sólbjørg Jakobsen (LA)  til Jyllands-Posten”.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)