Minister stopper i politik

Foto fra Facebook.

Undervisningsminister, Merete Riisager (LA), har netop meddelt, at hun stopper i politik efter næste valg. Hun har skrevet følgende:

Jeg har besluttet, at jeg ikke genopstiller til Folketinget ved det kommende valg. Det har været otte gode år med fantastiske oplevelser og en kamp for et mere liberalt Danmark, som jeg synes, er vigtig. Jeg har været så utroligt privilegeret at være opstillet på Fyn, hvor jeg er vokset op. På Fyn har jeg følt mig hjemme og fik i sidste valgkamp hjælp og opbakning fra omtrent 100 frivillige. Unge, ældre og forældre med et barn på armen. Uendeligt mange tak til min mere end almindeligt loyale formand Ida Tokehøj og alle, der har bakket op. I har været fantastiske.

De sidste to år har jeg været minister for folkets skole og de mange fremragende ungdomsuddannelser, vi har i Danmark. Det har været et kæmpe ansvar, som jeg med stor glæde og forventning tog på mig. Jeg har ønsket at forblive tro mod mit udgangspunkt, og den viden, jeg har med, og samtidig udvise respekt for alt det, der er. Mit fokus har været den gode undervisning – fagene – men også det gode børneliv. Børn går i skole for at lære noget. Men barndommen må aldrig blive en kolonne i et Excel-ark. Børn skal have plads og tid til at leve og lege.

LÆS OGSÅ:  Her er den ægte fortælling om racisten Karl Marx

Så hvorfor vil jeg ikke blive i politik? Jeg brugte hele sommeren på at spekulere på det. Mit bedste svar er, at der er andet i livet end politik og at jeg savner det virkelige liv. Christiansborgs mure er tykke. Jeg savner at tale med mine børn, mens de laver lektier. Jeg vil se min mand dybt i øjnene. Jeg har lyst til at løse en konkret opgave for nogen, der skal bruge netop det. Jeg vil fordybe mig og glædes. Se de venner, der knap kan huske mig. Jeg tror på, vi kun har det ene liv og at hvis noget føles rigtigt, så er det nok også det.

Jeg er fortsat liberal og et politisk menneske. Jeg stiller bare ikke op til næste Folketingsvalg. Jeg fortsætter som minister og gør de opgaver færdig, jeg har taget hul på. Jeg ønsker alt det bedste for Liberal Alliance og mine liberale kolleger ved det kommende valg. Danmark har brug for nogen, der kæmper for friheden, foreningerne, skolen, videnskaben, iværksætteriet og de kostbare frihedsrettigheder.

LÆS OGSÅ:  Meningsløse regler forsinker faglært arbejdskraft

Mange hilsner

Merete

Kommentarer

STØT 24NYT EN GANG OM MÅNEDEN OG BLIV ABONNENT

Vælg beløb