Mistænkt gerningsmand erkender drab på 30-årig

En 31-årig mand har ved Retten i Randers erkendt, at det var ham, der torsdag den 7. marts dræbte en 30-årig mand på en adresse i det nordøstlige Randers. Den 31-årige er sigtet og sidder varetægtsfængslet i sagen, og indrømmelsen er kommet under en indenretlig afhøring.

 

 

Ved Retten i Randers har en 31-årig mand fredag formiddag erkendt, at det var ham, der torsdag aften den 7. marts stak en 30-årig mand ihjel på Guldregnvej i det nordøstlige Randers.

 

Politiet modtog anmeldelsen om episoden kl. 21.29 om aftenen, da den 30-årige kort forinden var blevet stukket med kniv ude foran sin bopæl af ukendte årsager. Han blev erklæret død på stedet kort tid efter, mens den 31-årige formodede gerningsmand blev anholdt nogle få minutter senere på en nærtliggende tankstation af en patrulje, der var på vej til gerningsstedet.

 

Under en indenretslig afhøring fredag formiddag har den 31-årige mand erkendt, at det var ham, der dræbte den 30-årige mand med kniv.

 

”I Østjyllands Politi og i Anklagemyndigheden håber vi, at det faktum, at den sigtede har erkendt drabet, kan være med til at skabe klarhed i sagen og give en tryghed for de pårørende og i offentligheden. Det er også derfor, at vi allerede nu vælger at offentliggøre den oplysning, der i dag er kommet frem ved byretten,” siger specialanklager Jesper Rubow fra Anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi.

LÆS OGSÅ:  Nyt i drabssag

 

Sagen fortsat under efterforskning

Selvom den 31-årige i dag har erkendt, at det var ham, der stod bag drabet, skal Østjyllands Politi fortsat foretage yderligere efterforskning i sagen, inden den på et senere tidspunkt er klar til at blive overdraget til Anklagemyndigheden til juridisk vurdering i forhold til en tiltalerejsning ved domstolene.

 

”Der er naturligvis stadig tale om en yderst tragisk sag, hvor en ung mand har mistet livet – men jeg er naturligvis ganske tilfreds med, at den person, som har været sigtet og varetægtsfængslet i sagen, nu også har valgt selv at lægge kortene på bordet og erkendt drabet under min afhøring af ham i retten,” siger specialanklager Jesper Rubow.

 

Der er fortsat ikke noget i hverken politiets efterforskningen af sagen eller den sigtedes egen forklaring, der tyder på, at der har været en forudgående relation mellem de to parter.

 

På baggrund af den 31-åriges erkendelse er det Anklagemyndigheden ved Østjyllands Politis forventning, at der i løbet af de næste måneders tid kan blive rejst tiltale i sagen. Efter tiltalerejsningen skal sagen berammes ved domstolene og føres ved Retten i Randers.

 

Østjyllands Politi har af hensyn til sagens fortsatte efterforskning ikke yderligere kommentarer på nuværende tidspunkt.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)