Motorcyklister blitzet af fotovogn efter for høj hastighed –

Greve / Køge

Den nyeste udgave af politiets fotovogne (Automatisk Trafik Kontrol) var i løbet af den forgangne weekend ude på veje i politikredsen for at foretage målinger af trafikanterne.

Nyt udstyr på fotovognene giver nu politiet mulighed for at få taget billeder af motorcyklister, når disse bliver målt til at køre for hurtigt.

Motorcykler har jo kun en enkelt nummerplade placeret bag på køretøjet, men det nye udstyr giver mulighed for at tage foto af motorcyklisten bagfra. Hidtil har udstyret i fotovognene kun givet mulighed for at tage foto forfra, såfremt et køretøj blev målt til at køre hurtigere end tilladt.

Fredag den 28. april 2023 var fotovognen opstillet på Karlslunde Strandvej i tidsrummet kl. 13.24 – 19.59. 2.234 trafikanter passerede, og heraf blev 111 blitzet, fordi de kørte hurtigere end de tilladte 50 km/t. En motorcyklist blev målt til at køre 59 km/t og blev således fotograferet bagfra.

Lørdag den 29. april 2023 var fotovognen igen opstillet på Karlslunde Strandvej i tidsrummet kl. 09.42 – 12.42. 701 trafikanter passerede, og heraf blev 20 blitzet. En motorcykel blev målt til at 62 km/t mod de højst tilladte 50 km/t, så motorcyklisten blev blitzet og fik taget et foto bagfra af nummerpladen.

Søndag den 30. april 2023 var fotovognen opstillet på Vestmotorvejen vest for Køge for at måle trafikanternes hastighed under kørslen i østlig retning. Målingen skete i tidsrummet kl. 07.54 – 13.33, hvor 9.132 trafikanter passerede målestedet. 248 kørte hurtigere end de tilladte 110 km/t, og en motorcyklist blev målt til at køre 126 km/t, så et foto af dens nummerplade blev taget med fotovognens nye udstyr.

LÆS OGSÅ:  Tusindvis snuppet i hastighedskontrol på en enkelt uge

Motorcykelsæsonen står for døren, så førere af motorcykler erindres om, at det nye udstyr i politiets fotovogne giver nye muligheder for at strafforfølge de motorcyklister, som ikke respekterer hastighedsbegrænsningen på de steder, hvor politiets fotovogn er opstillet.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)