Migrationsforsker Ruud Koopmans har forsket i integration i mere end 20 år – og han kan ikke pege på et eneste vestligt land, der har succes med at integrere muslimer. Det sagde han i et interview med Berlingske for nylig.
”Muslimske lande klarer sig værre end resten af verden, og muslimer er vanskeligere at integrere end alle andre grupper. Problemets rod skal findes i islam”, skriver Ruud Koopmans i en ny bog.
Her tegner den hollandske sociolog og professor i migrationsforskning et dystert billede af den muslimske verden, der på grund af voksende fundamentalisme og sekteriske konflikter i stigende grad er blevet hægtet af i forhold til resten af verden.
Rent metodisk stiller Koopmans skarpt på demokrati, menneskerettigheder, politiske konflikter og vold, såvel som den økonomiske udvikling i 47 lande, hvor muslimer udgør en majoritet i befolkningen, og sammenligner derefter de muslimske lande med resten af verdens lande.
Derefter retter han blikket mod vestlige lande som Frankrig, Tyskland, Storbritannien, Holland, Belgien, Canada, Australien og USA, hvor integrationen af muslimer halter betydeligt bagefter i forhold til andre befolkningsgrupper. ”Selv hvis man korrigerer for socioøkonomiske og demografiske variabler, viser data det samme. På alle parametre præsterer den islamiske verden negativt i forhold til resten af verden”.
”Budskabet i min bog er, at der er et problem med den måde, hvorpå muslimerne på et globalt plan fortolker islam. Nemlig på en måde, der grundlæggende hævder, at Koranen og sunna skal tages bogstaveligt, og at den måde, profeten levede på i det 7. århundrede, skal være målestokken for, hvordan muslimer bør leve i det 21. århundrede”, siger Ruud Koopmans. ”Den slags islam er for det første en trussel mod verdensfreden, og for det andet hindrer den integrationen”. Læs mere her.
Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)