Muslimerne nedbryder det danske samfund

En kulturkamp mod en patriarkalsk og magthaverisk kultur, som findes i dele af det islamiske miljø med rødder i Mellemøsten og Nordafrika, må gælde alle muslimer, skriver folketingsmedlem Frederik Vad (S) i Berlingske.

”Man må erkende, at den immaterielle integration er vigtigere end den materielle integration. At man godt kan have en uddannelse, et arbejde og et foreningsmedlemskab, samtidig med, at man aktivt promoverer værdier, som nedbryder vores samfund. Lige præcis denne udfordring er underbelyst i forskningen herhjemme.

Hele den analyse er åbenbart stadig ufattelig voldsom at modtage for en række mennesker, der reagerer som om vi befinder os i 1990’erne. Debattør David Trads, chefredaktør Rune Lykkeberg, lederskribent Amalie Kestler og folkevalgte Kashif Ahmad fra Radikale Venstre er nogen af dem, der er faret i blækhuset ovenpå min melding. Men hvorfor egentlig?

Hvorfor er intellektuelle repræsentanter fra centrum-venstre stadig bange for kulturkampen? Hvorfor kan man ikke diskutere herskerattitude som et kulturfænomen på linje med krænkelseskulturen? Hvorfor er en kulturkamp mod en patriarkalsk og magthaverisk kultur, som findes i dele af det islamiske miljø med rødder i Mellemøsten og Nordafrika, kun legitim, hvis man starter kampen med at slå fast, at det selvfølgelig ikke gælder alle borgere? Det forstår jeg simpelthen ikke”.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)