Muslimsk terror i Danmark: To mænd og en kvinde tiltalt for planlægning

Af Anette Pedersen
Anklagemyndigheden har tiltalt to mænd og en kvinde for forsøg på terrorisme. Efter anklagemyndighedens opfattelse anskaffede de tre personer våben og ammunition samt kemikalier og materialer til at fremstille en eller flere bomber, som skulle bruges ved et terrorangreb.

Justitsministeren har tiltrådt anklagemyndighedens indstilling om at rejse tiltale for forsøg på terrorisme mod tre personer fra Holbæk-området.

De to mænd på henholdsvis 34 og 36 år samt en kvinde på 31 år er tiltalt for forsøg på terrorisme og medvirken hertil efter straffelovens § 114, jf. § 21 og til dels § 23. Det er anklagemyndighedens opfattelse, at de tre personer anskaffede sig forskellige våben med tilhørende ammunition samt kemikalier og udstyr med henblik på at fremstille en eller flere bomber, der skulle bruges ved et terrorangreb et ukendt sted i enten Danmark eller udlandet.

»De tre personer havde anskaffet flere funktionsdygtige våben med tilhørende ammunition. Derudover anskaffede de kemikalier og materialer, der gjorde dem i stand til at fremstille sprængstof, som vi mener skulle bruges ved et terrorangreb. Det er også vores opfattelse, at planerne mislykkedes, fordi de blev anholdt af politiet,« siger Lise-Lotte Nilas, statsadvokat i København.

De tre personer blev anholdt 6. februar 2021 og har været varetægtsfængslet siden.

Ud over tiltalen for forsøg på terrorisme er de tre personer tiltalt for finansiering af terrorvirksomhed ved at have overført pengebeløb til en person, der var tilknyttet terrorgruppen Islamisk Stat. Derudover er to af de tre personer tiltalt for at have fremmet terrorvirksomhed ved at have hjulpet en person, der var tilknyttet Islamisk Stat, med bl.a. kommunikation og søgning på internettet.

LÆS OGSÅ:  LEDER: SKAL VI LÆRE AT LEVE MED TERROR? Islamisterne forstår kun én ting: Styrke.

Den tiltalte kvinde har efter de foreliggende oplysninger dobbelt statsborgerskab, og anklagemyndigheden vil derfor nedlægge påstand om, at hun bliver frataget sin danske indfødsret og udvises af Danmark for bestandigt. For de to tiltalte mænd vil anklagemyndigheden nedlægge påstand om udvisning for bestandigt.

Der nedlægges herudover påstand om forbud efter straffelovens § 79 b, stk. 3, mod at kontakte personer, der er dømt for lignede kriminalitet (kontaktforbud).

Sagen er forhåndsberammet som en nævningesag ved Retten i Holbæk over 30 dage med start 24. august 2022.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)