Muslimske kvinder modtager millionerstatning – de følte sig “krænket”

New York City blev i mandags dømt til at betale 180,000 dollars (ca. 1.1 mio. kroner) i erstatning til tre muslimske kvinder for at have tvunget dem til at tage deres hijabs af.
Fælles for de tre sager var, at kvinderne var blevet arresteret af NYPD (New Yorks politi) for forskellige forseelseler, og i den forbindelse – mod deres vilje – havde fået aftaget deres hijab.
Det skriver Fox News.
I den første sag fra 2012 var den muslimske kvinde G. E. arresteret efter at hun var kommet op at toppes med to andre kvinder, som hun mente havde bagtalt hende. 
På den centrale politistation i Brooklyn kunne man ikke imødekomme kvindens religiøse særkrav, og hun måtte derfor finde sig i at få taget sit foto uden hijab, af en mandlig betjent.
Under den 20 min. lange seance, følte kvinden sig “udstillet og krænket” af de tilstedeværende mandlige betjente og fangers blikke, skriver Fox News.
De to andre tilfælde fandt sted i 2015 og 2016 under lignende omstændigheder.
New York politis instruks i at håndtere “personer, der nægter at fjerne deres religiøse hovedbeklødning”, dikterer ellers at betjentene skal tilbyde at forbryderfotoet bliver taget i enerum og af en person af samme køn.
Denne procedure blev vedtaget i 2015 og uddybet i 2017.

Hvad synes du om, at muslimske kvinde kan modtage millionerstatning for den slags? Bør alle være klar til at få taget billede, hvis politiet ønsker et foto af en sigtet?

LÆS OGSÅ:  VIDEO: "Jøder er farligere end Corona, AIDS og Kolera", siger imam – "Jihad renser kroppen".

 

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)