Narkokørsel uden førerret mv. – bil beslaglagt

Jernbanegade, Roskilde

Kl. 01.05 fredag ville en patrulje kontrollere en varebil, der blev ført ad Jernbanegade og videre hen til Bønneløckes parkeringsplads, idet der måske kunne være flere personer i varebilen end tilladt.
Varebilen blev ført af en 38-årig mand fra Kirke-Hyllinge, der medbragte en 38-årig kvinde lovligt som passager på forsædet og en 39-årige kvinde fra Roskilde ulovligt i varerummet.

Føreren kunne ikke fremvise noget kørekort, idet politiet tidligere havde inddraget hans førerret, således at han ikke måtte være fører af et køretøj, hvortil et kørekort er påkrævet. Endvidere mistænkte politiet føreren for at være påvirket af både cannabis og kokain under kørslen, så han blev sigtet for narkokørsel i varebilen.

Føreren blev derefter anholdt med henblik på transport til sygehuset til udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.
Endvidere kunne politiet konstatere, at den 38-årige flere gange tidligere var blevet afsløret i at køre bil trods den manglende førerret, hvorfor politiet beslaglagde varebilen med henblik på senere konfiskation.

Politiets indblanding i narkokørslen i varebilen og bortvisning af den 39-årige kvinde fra varerummet ophidsede hende så meget, at hun både blev udadreagerende og råbte ad politiet til forstyrrelse for den offentlige orden på parkeringspladsen. Den 39-årige blev derfor sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og anholdt med henblik på afsvaling i politiets varetægt i nogle timer, inden hun tidligt fredag morgen blev løsladt.

LÆS OGSÅ:  Mange bilister taget for sprit- og narkokørsel i pinsen

Den 38-årige fører blev også løsladt efter blodprøveudtagelsen, så begge de sigtede kan nu forvente at høre nærmere fra politiet. Den 38-årige, kvindelige passager blev ikke sigtet for noget.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)