Ny rute fra Billund Lufthavn vækker stor begejstring

Erhvervslivet og turismeindustrien jubler over den nye rute fra Billund Lufthavn til Irlands hovedstad Dublin. Ruten er den 15. rutenyhed i Billund Lufthavn i 2019 og har længe stået højt på ønskelisten.

Den 28. oktober bliver ønsket om en ny rute mellem Billund og Dublin opfyldt af Ryanair. De åbner med to ugentlige afgange, og det vækker stor begejstring hos både erhvervslivet og i turismeindustrien.

God infrastruktur til og fra Danmark gør det mere interessant for virksomheder at flytte til Danmark og for investorer at investere i Danmark. Irland er ingen undtagelse, og den nye rute mellem Billund Lufthavn og Dublin forventes også at bidrage til den gensidige handel, investeringer og turisme mellem landene.

– Vi er glade for at have bidraget til at tiltrække en direkte flyrute mellem Billund Lufthavn og Dublin siger Berit Chavez Azeri, Investment Manager hos Invest in Denmark med ansvar for Storbritannien og Irland og fortsætter:

– I dialogen med udenlandske investorer fremhæver de direkte flyforbindelser som en vigtig faktor i deres beslutning om, hvor de skal etablere sig og udvide deres forretning. Denne rute styrker Danmarks mulighed for at tiltrække flere virksomheder fra Irland til den vestlige del af Danmark, ligesom den vil skabe bedre forbindelser for de irske virksomheder, der arbejder på store datacenterprojekter i Jylland og på Fyn.

Populær rute blandt turisterne

LÆS OGSÅ:  Danmarks første flyprofessor på Aalborg Universitet

Ruten er ikke kun efterspurgt af erhvervsfolk, men væksten af eksempelvis britiske turister i Danmark og danske turister i England viser, at der er et stort marked for turisme Danmark og England i mellem. Det samme kommer med stor sandsynlighed til også at gælde for turismen fra og til Irland.

– Vi har fået åbnet godt op for det britiske marked, og vores analyser viser, at det samme kommer til at gælde i Irland. Og vi ved, at Dublin og ’den grønne ø’ generelt er et populært rejsemål for danskere. Derfor er vi sikre på, at Ryanairs to ugentlige afgange bliver fyldt op, fortæller Jan Hessellund, administrerende direktør i Billund Lufthavn.

Den irske pendant til Visit Denmark, Tourism Ireland, er enig i, at ruten bliver populær og dermed giver vestdanskerne et nyt, fantastisk rejsemål.

– Vi ved, at Dublin er et populært alternativ til mange af de mere kendte europæiske storbyer, og Irland byder på meget mere end spændende og fantastiske oplevelser i den irske hovedstad. Irland er også kendt for deres storslåede natur, og det er vi sikre på også tiltrækker danske turister, afslutter Rikke Aagaard Petersen, PR Manager hos Tourism Ireland.

Tidstabel for Ryanairs rute mellem Billund Lufthavn og Dublin og retur

Mandag: Billund til Dublin afgang kl. 21.20

Fredag: Billund til Dublin afgang kl. 17.50

LÆS OGSÅ:  Flyver du med Ryanair? Så er det en god idé at læse med her...

Mandag: Dublin til Billund afgang kl. 17.00

Fredag: Dublin til Billund afgang kl. 13.30

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)