Nyt initiativ: Børn lærer dyrenes sprog på internatet

Dyre- og Naturskolen er netop åbnet på Århus Internat i Tranbjerg, hvor børn i alderen 3-12 år kommer på besøg på internatet og ud i naturen. Helt gratis. Bag initiativet står Dyrenes Beskyttelse med opbakning fra QATO Fonden, Karen Krieger-Fonden samt Friluftsrådet.

Et nyt tilbud for børn i alderen 3-12 år er startet op hos Århus Internat i Tranbjerg. Dyre- og Naturskolen, som er drevet af Dyrenes Beskyttelse, inviterer børn til ’En dag på dyreinternatet’ – helt gratis.

Gennem en tur rundt på dyreinternatet lærer børnene om omsorg og pasning af dyr, dyreredning og samarbejde, som tilsammen skaber øget empati til glæde for både dyr og børn.

– Dyreriget er en helt forunderlig verden, man får indblik i, når man åbner op for dyrenes sprog. Som mennesker kan det være med til at præge os gennem hele livet, hvis vi allerede fra barnsben får en forståelse for, hvordan dyrene kommunikerer, og hvad de fortæller os. Kæledyr såvel som vilde dyr i naturen. For alle dyr har behov, som de fortæller os om, hvis bare vi ’lytter’ godt efter, siger Bue Kjær Monrad, projektleder for Dyre- og Naturskolen.

Dyre- og Naturskolen i Tranbjerg er et undervisningstilbud til skoler og institutioner, og hen over sommeren har der allerede været fem forløb for lokale SFOer.

– Det er tydeligt, at det kan noget helt særligt, at vi inviterer børnene indenfor på internatet og udenfor i naturen, hvor de får lov at interagere med dyrene, og opleve hvordan dyrene kommunikerer med os og med hinanden. Den oplevelse får man ikke i et klasseværelse, siger Bue Kjær Monrad.

LÆS OGSÅ:  Husråd mod skoldkopper kan forkorte sygdomsperioden

Efter sommerferien rykker skolen ud på festivaler og for at møde børn i Aarhus-området. Herefter kommer de rundt på skolerne i efteråret, hvor de vil have dyreambulancen med og fortælle om mødet mellem dyr og mennesker.

Dyre- og Naturskolen er drevet af Dyrenes Beskyttelse med en fastansat projektleder og fem frivillige til at stå for den daglige drift. Initiativet får økonomisk støtte fra QATO Fonden, Friluftsrådet og Karen Krieger-Fonden.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)