Nyt navn til hospitalsbygning for hjerne- og rygmarvsskader

​Rigshospitalets nye bygning til patienter med hjerne- og rygmarvsskader bliver opkaldt efter læge Bodil Eskesen – en pioner inden for genoptræning og handicapidræt.

Højt specialiseret behandling og genoptræning af patienter med hjerne- og rygmarvsskade fra hele Østdanmark bliver i 2023 samlet i Rigshospitalets nye hospitalsbygning i Glostrup.

Nu får bygningen officielt navnet Bodil Eskesen Centret. Opkaldt efter overlæge Bodil Eskesen, som det meste af sit liv arbejdede med at forbedre genoptræningen for patienter med rygmarvsskader og var den første formand for Dansk Handicap Idræts-Forbund. Bygningen har hidtil haft arbejdstitlen Neurorehabiliteringshuset.

Turan Akbulut (C), formand for den politiske følgegruppe for Nyt Hospital Glostrup, glæder sig over, at den nye hospitalsbygning har fået et officielt navn. Han hæfter sig særligt ved, at kvinden, der lægger navn til, har sat sig spor, der sikrer bedre vilkår for mennesker med et handicap både i sin samtid og nu.

“Bodil Eskesen Center er opkaldt efter et menneske, der ikke blot udviklede den specialiserede genoptræning, men også gav nyt håb og liv til generationer. Det er i Bodil Eskesens ånd, vi samler den højt specialiserede behandling for mennesker med hjerne- og rygmarvsskader, så vi sikrer hele Østdanmark et behandlingstilbud på højeste niveau, ” siger Turan Akbulut.

Bodil Eskesen Centret samler som det første sted i landet højt specialiseret behandling og genoptræning af mennesker med skader på hjerne og rygmarv.  Til gavn for patienterne.

LÆS OGSÅ:  Læger på Rigshospitalet implanterer det første kunstige hjerte i Danmark

“Hjerne – og rygmarvsskader rammer pludseligt, typisk i forbindelse med en ulykke eller akut sygdom. Selvom det er forskellige skader, er mange af de udfordringer patienterne og deres familier efterfølgende står med, de samme. Derfor har vi – og først og fremmest patienterne – stor gavn af at vores faggrupper og viden om behandling og genoptræning samles ét sted, ” siger hospitalsdirektør Per Christiansen, Rigshospitalet.

Patienter med hjerne- og rygmarvsskader får med Bodil Eskesen Centret en bygning, der er bygget præcis til dem. Store enestuer, hvor der er plads til at komme rundt med en kørestol eller andet hjælpeudstyr, opholdsrum, hvor familien også kan være, og en træningshave, der giver mulighed for adspredelse og udendørs genoptræning.

Bodil Eskesen Centret, der bygges ved Rigshospitalet i Glostrup, forventes at stå klar i starten af 2023. Og medarbejdere og patienterne at flytte ind i maj 2023.

Om Bodil Eskesen

Bodil Eskesen født i 1912 var som overlæge særligt dedikeret til arbejdet med rygmarvsskadede patienter. Et arbejde der blev internationalt anerkendt. Som den første formand for Dansk Handicap Idræts-Forbund arbejdede hun for at fremme idræt for mennesker med et handicap, og fik som formand vedtaget at det ikke blot skulle gælde for mennesker med fysisk, men også mentalt handicap.

Hun var formand i Nordisk Handicap Idrætsforbund og Dansk Handicap Forbund Paraplegikerkredsen og stod desuden for den første danske deltagelse i De Olympiske Lege for handicappede i 1968.

LÆS OGSÅ:  Det nye BørneRiget på Rigshospitalet modtager kæmpe donation

Fakta om Bodil Eskesen Centret

  • Bygget til behandling og genoptræning af patienter med hjerne- og rygmarvsskader
  • Patienter fra hele Østdanmark, herunder også Grønland og Færøerne
  • 25.000 m2 med 125 sengestuer med eget bad og toilet, ambulatorier, multihal og træningsbassin
  • Træningshave med orangeri bliver anlagt rundt om bygningen til patienter og pårørende
  • Familiehus til pårørende, der kommer langvejs fra
  • Afdeling for Hjerne- og Rygmarvsskader, der i dag er placeret både i Hornbæk og på Hvidovre Hospital flytter ind i bygningen

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)