Nyt om drab på teenager – Udvises til Somalia

En 21-årig mand blev mandag ved Retten i Aarhus idømt 12 års fængsel for at have dræbt en 18-årig mand med flere knivstik på gaden i Viby i oktober 2021. Den 21-årige, der er fra Somalia, blev desuden udvist. To andre mænd blev dømt for røveri og grov vold i samme sag.

 

Den 21-årige var en del af en gruppe på i alt fire unge mænd, som havde planlagt at begå røveri mod den 18-årige mand for at få fat i noget af det skunk, han solgte.

De satte en aftale op med den 18-årige, der om aftenen den 31. oktober dukkede op med omkring et kilo skunk på det aftalte sted på Ormslevvej i Viby. Her gik røveriet galt, da der opstod nogle uoverensstemmelser, og den 21-årige endte med at dræbe den 18-årige med flere knivstik.

 

Påstod nødværge

Ifølge den 21-årige var der tale om nødværge, da han blev angrebet af den 18-årige, men den forklaring tilsidesatte retten, og idømte ham altså 12 års fængsel for manddrab.

”Der er intet, der underbyggede påstanden om, at den 21-årige stak for at forsvare sig selv. Den 18-årige blev dræbt med flere knivstik, og hverken vidneudsagn eller retsmedicinske undersøgelser indikerer, at der var tale om selvforsvar. Det var ikke et planlagt drab, men når man nøje planlægger et røveri og medbringer en kniv, så er i min optik påregneligt, at det kan ende fatalt, ” siger specialanklager Jesper Rubow.

LÆS OGSÅ:  BREAKING! Formodet drabsvåben fundet i kloak

 

Flere dømt

Mens den 21-årige blev dømt for drabet på den 18-årige, blev to andre unge mænd ved samme lejlighed dømt for deres roller i sagen. En anden 21-årig mand, der var med på gerningsstedet under røveriet, blev idømt to års fængsel for røveri og grov vold. En 20-årig mand, der var med til at planlægge røveriet, men ikke var fysisk til stede på gerningsstedet, blev idømt fængsel i to år og tre måneder – også for røveri og grov vold.

Derudover har to andre mænd allerede fået dom i sagen. En 21-årig mand, der bl.a. var chauffør ved røveriet, blev tidligere i en tilståelsessag idømt to års fængsel for røveri og grov vold, mens en 20-årig mand, der ikke var med til planlægningen af røveriet, er blevet idømt 30 dages fængsel for at bortskaffe beviser, da han hjalp de andre med at gemme gerningsvåbnet og noget blodigt tøj.

 

Omfattende efterforskningsarbejde

”Det er et omfattende og grundigt efterforskningsarbejde, der ligger bag dommene i denne sag. Det politiets store efterforskningsarbejde, der har gjort det muligt for anklagemyndigheden at løfte bevisbyrden, ” siger specialanklager Jesper Rubow, som fremhæver farligheden i at gå rundt med kniv.

”Denne tragiske sag viser, hvor ufatteligt dumt og farligt det er at gå med kniv. Det kan ende frygteligt galt, som i denne sag, hvor det kostede en ung mand livet”.

LÆS OGSÅ:  20-årig overfaldet af fire indvandrere – mellemøstlige og afrikanske mænd efterlyses

Den 21-årige, der blev dømt for drabet, ankede dommen. De to andre modtog dommen.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)