Nyt parti i Danmark! “Hard Line” er navnet – et søsterparti til Stram Kurs

I februar måned dette år fik Danmark et nyt politisk parti, Hard Line. Dette er der som sådan intet videre mærkeligt over, da nye partier regelmæssigt opstår i det danske politiske landskab.

Mere kuriøst bliver det imidlertid, når man ser på årsagen til Hard Lines stiftelse, samt dets forbindelse til partiet, Stram Kurs.

Hard Line er nemlig Stram Kurs’ søsterparti, deler den samme politik, og dets stifter John Lydeking Andersen er med i Stram Kurs’ rigsledelse. Ligeledes er årsagen til partiets tilblivelse usædvanlig. Dens rod ligger nemlig i selve det system, politiske partier er nødt til at benytte sig af for at indsamle vælgererklæringer, så de kan blive opstillingsberettigede til Folketinget.

Som det er nu, går der nemlig hele syv dage fra, at borgeren har givet udtryk for sit ønske om at give vælgererklæring til et politisk parti til, at Indenrigsministeriet sender borgeren en mail med et link til bekræftelse af vælgererklæringen med NemID.

Denne langsommelige proces kan imidlertid let føre til, at borgeren i afmagt sender det politiske parti flere nye mails med ønske om at afgive vælgererklæring, hvorved dubletter kan opstå.

“Dette sker for mange partier, og er ikke deres skyld, men derimod det uforståeligt omstændige systems”, siger Rasmus Paludan til 24NYT.

I Stram Kurs’ tilfælde førte det imidlertid til, at Valgnævnet udelukkede partiet fra at indsamle vælgererklæringer til 23. september 2022, hvilket fik partileder Rasmus Paludan til at betegne dem som en ”bananrepublik” og hele affæren som en ”politisk skandale”.

“Det er rigtigt nok mistænkeligt, at det lige er netop er Stram Kurs, der under den socialdemokratiske regering, må se sig angrebet af svindelanklager. Måske regeringen snarere burde ændre systemet omkring vælgererklæringer, så det blev mindre forvirrende. Men det ville naturligvis gøre det lettere for nye partier at komme til. Noget, som de etablerede magthavere naturligvis ikke har interesse i.”, siger Rasmus Paludan og fortsætter;

“Med Hard Line forsøger folkene bag Stram Kurs imidlertid igen at kæmpe mod Goliath. Om det skulle lykkes, og Hard Line efterfølgende fusioneres med Stram Kurs, som det er planen, må fremtiden vise.”

LÆS OGSÅ:  Forskere giver nye perspektiver på prostitution- - Debatmødet på Christiansborg

Håber du, at Stram Kurs ender med at blive valgt til Folketinget` Skriv din mening i kommentarfeltet herunder, og del meget gerne artiklen på Facebook.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)