Nyt skyderi!

Efter ny skudepisode i Ishøj har politidirektøren for Københavns Vestegns Politi i dag besluttet at indføre visitationszone i dele af Ishøj fra søndag den 23. september kl. 00:00 til søndag den 21. oktober 2018 kl. 00:00.

Beslutningen medfører, at politiet i perioden kan foretage stikprøvevis besigtigelse af personers legeme, undersøgelse af tøj og andre genstande samt køretøjer i et nærmere anvist geografisk område for at forebygge, at nogen foretager strafbare handlinger, som indebærer fare for personers liv, helbred eller velfærd.

Baggrunden for beslutningen er to skudepisoder hhv. lørdag den 15. september på Ishøj Parkvej, hvor to mænd blev ramt, og igen i aften den 22. september på Landlyst Vænge, hvor ingen er meldt ramt.

Politiet vurderer, at episoderne kan relateres til en aktuel konflikt i det Storkøbenhavnske område efter en bandegruppering fra Nørrebro er blevet splittet op i nye grupperinger med forbindelse til Nørrebro/Nordvest-området i København og Greve/Hundige-området.

– Borgerne i Ishøj skal kunne føle sig trygge, og de her skyderier skal standses – det er vores prioritet. Derfor er vi talstærkt til stede i aften og de kommende dage – og en visitationszone er et godt værktøj til at gøre det svært for bandefolk at bedrive deres kriminalitet, siger politidirektør Kim Christiansen, Københavns Vestegns Politi.

Politiet i København, i Midt- og Vestsjælland, på Vestegnen og Rigspolitiet arbejder tæt sammen for at bringe skyderierne til ophør.

LÆS OGSÅ:  45-årig mand anholdt i forbindelse med skyderi

Her gælder visitationszonerne
Visitationszonen er afgrænset af en linje sydvest ad Ishøj Strandvej – vest langs kommunegrænsen mod Greve Kommune – nordøst ad Motorring 4/Køge Bugt Motorvejen – sydøst langs kommunegrænsen mod Vallensbæk Kommune.

Motorring 4/Køge Bugt Motorvejen er ikke en del af visitationszonen. Ishøj Strandvej er en del af visitationszonen.

(se kort)

Efterforsker skud lørdag aften
Ca. 21.45 lørdag aften (22-09-2018) rykkede Københavns Vestegns Politi talstærkt ud til anmeldelse om skud ved en tankstation på Landlyst Vænge i Ishøj.

Den foreløbige efterforskning tyder på, at der fra en lys – muligt champagnefarvet – Mercedes A180 blev skudt mod en gruppe personer, hvorved tre skud ramte biler. Politiet har ikke fået melding om, at nogen er ramt.

Mercedesen kørte efterfølgende væk i retning mod motorvejen.

Københavns Vestegns Politi efterlyser vidner, som har set eller hørt noget mistænkeligt før, under eller efter skyderiet. Man kan henvende sig døgnet rundt til Københavns Vestegns Politi på telefon 43 86 14 48 eller via 114.

Københavns Vestegns Politi har iværksat en tryghedsskabende indsats i Ishøj.