Nyudviklet app giver besked om kriminalitet i dit nærområde

Indbrud på nabovejen, en bilbrand et par kilometer væk og hærværk på den lokale skole. Al sammen kriminalitet i nærområdet, som vi helst ville være foruden, men som de fleste trods alt gerne vil være informeret om. Med en nyudviklet, gennemtestet og gratis app, der analyserer officielle data fra Rigspolitiets døgnrapporter, får du hurtigt informationerne direkte på din mobiltelefon.

Via appen Verisure Watch får du besked om kriminalitet i dit nærområde. På den måde kan du holde dig opdateret om bl.a. indbrud, biltyverier og brande.

Der har været indbrud hos naboen. Den besked får du måske henover hækken eller fra en af de andre beboere på vejen. Men hvad med indbruddet på nabovejen? Eller hærværket på den lokale skole? Her er det ofte mest tilfældighederne, der afgør, om du som borger bliver gjort opmærksom på de kriminelle handlinger.

Det vil en gratis app til iOS og Android ændre på. Appen går under navnet Verisure Watch, og formålet er at sikre, at du som beboer er informeret om indbrud, hærværk, brand, røveri, biltyveri og andre kriminelle handlinger. Særligt indbrud har en smittende effekt, og det er derfor vigtigt ikke at misse viden om hændelserne i nærområdet.

Politiets officielle rapporter fodrer appen
Informationerne kommer fra politiets officielle døgnrapporter, som et højteknologisk system scanner dagligt. Så snart informationerne er blevet offentliggjort, vil de tikke ind via appen. Det betyder, at du kan holde øje med kriminaliteten i dit nabolag, skærpe din opmærksomhed og på den måde gøre en god gerning for dig selv og for naboskabet.

LÆS OGSÅ:  Abdul frikendes for voldtægt på barn - retten mener ikke, han kunne tolke et 'nej'

– Formålet med appen er at være en digital service, der samler relevante informationer ét sted. Vi ser desværre, at man ellers kan misse vigtig information, fordi man ikke lige er medlem af den rigtige Facebook-gruppe eller ikke taler med dem på nabovejen. Dog er det vigtigt at understrege, at appens formål ikke er at skabe unødvendig utryghed og flere bekymringer, men derimod at sikre et højere informationsniveau blandt de borgere, som ønsker det, fortæller Andreas Hansen. Han er en af personerne bag Verisure Watch, som er en underafdeling i alarmselskabet Verisure.

– Vi kan se, at folk er klar til lade apps og ny teknologi gøre naboskabet bedre. Og skåret ind til benet er det præcis vores mål: At forbinde naboer med hinanden og med den viden, der er relevant for dem. Vi er vokset markant i antal brugere de sidste måneder, hvilket fortæller os, at folk ser potentialet i løsningen, fortsætter han.

Information skaber tryghed på villavej
En af de mere end 43.000 danskere, der i skrivende stund har downloadet appen, er Steen Keldskov Andersen fra Tølløse i Holbæk Kommune. Han er sammen med sin hustru bosat i en toetagers villa i Barnekow Parken.

– Jeg stødte på appen, da vi flyttede til Tølløse sidste år. Af den simple årsag at jeg gerne ville være opdateret på indbrudstallene i området. Ikke kun et øjebliksbillede, men for at få et løbende kendskab til kriminaliteten i området. Min kone har tidligere oplevet et indbrud, hvilket har sat sig i hende, så det er vigtigt for os at føle os trygge i vores omgivelser. Det er appen med til at sikre, siger han.

LÆS OGSÅ:  Mand "af etnisk herkomst" voldtager 19-årig – fundet afklædt på havn

Steens nabo havde i november 2020 indbrud i hjemmet. En hændelse, som Steen ikke kun hørte om over hækken – Verisure Watch informerede ham også:

– Det er rart at vide, at appen fungerer efter hensigten. Jeg bruger den mest, når det kommer til kriminalitet i nærområdet. Men jeg er faktisk blevet så glad for den viden, appen leverer, at jeg også kigger på andre områder end vores eget. Blandet andet Nordsjælland og større, danske byer. Det bekræfter mig i, at der desværre bliver begået mange indbrud herhjemme. Og det er rart at være informeret om, afslutter han.

Verisure Watch er den eneste af sin slags på markedet og fås både til iOS- og Android-styresystemer.

Du downloader appen kvit og frit via App StoreGoogle Play eller via denne QR-kode:

Udover info om kriminelle hændelser muliggør Verisure Watch kommunikation brugerne imellem. Via appens indstillinger kan du tilpasse det indhold, du bliver eksponeret for, efter ønsker og behov. Du kan blandt andet til- og fravælge forskellige typer af kriminalitet.

Læs mere om Verisure Watch her.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)