Oktober-vejr har medført byge af skadeanmeldelser

REKORDVÅDT DØGN: Det bælte af skybrud, der lagde sig hen over det meste af Jylland tirsdag morgen og formiddag, har alene i det medlemsejede GF Forsikring medført 175 skadeanmeldelser. Det er meget atypisk med den slags skader på denne tid af året, fortæller direktøren for Skadehjælp.

Det medlemsejede GF Forsikring har i alt modtaget 175 skader som følge af det voldsomme skybrud, der ramte store dele af Jylland tirsdag morgen og formiddag. Skybrud af den størrelse er meget usædvanligt i oktober måned, siger direktør for Skadehjælp, Martin Rundager. (Arkivforo)

Normalt hører skybrud sommermånederne til, men den første tirsdag i oktober startede usædvanlig vådt i store dele af Jylland, da flere steder oplevede at få en hel måneds regn på få timer. Ifølge DMI er der aldrig blevet målt et arealmæssigt større skybrud i Danmark, og det har de også kunnet mærke hos GF Forsikring.

– Her onsdag formiddag har vi registreret i alt 175 vandskader fra vores medlemmer. Skaderne har primært været vand i kældre, men vi har også registreret nogle meget voldsomme skader – fx har et par af vores medlemmer oplevet at få vand ned igennem emhætten og skorstenen, siger direktør for Skadehjælp i GF Forsikring, Martin Rundager.

I alt rykkede Skadeservice akut ud til 77 af GF Forsikrings kunder i løbet af tirsdag.

Usædvanligt for en oktober måned
Martin Rundager fortæller, at Skadehjælp sjældent ser så voldsomme skybrudsskader i en efterårsmåned som oktober.

– Det er meget usædvanligt med denne slags skader i oktober måned, men vi er som altid klar med vores beredskab, og vores medarbejdere i Skadehjælp arbejder på højtryk for at hjælpe de medlemmer, der har brug for hjælp. Onsdag formiddag har vi haft travlt med at anlægge de mange skader, så vi har kunnet danne os et overblik over skadernes omfang – men vi har kunnet følge med, og vi har været i kontakt med alle vores medlemmer, der har anmeldt en vandskade hos os, siger han.

LÆS OGSÅ:  Prøv DMIs radar her

Martin Rundager understreger, at der kan tikke flere skader ind i løbet af dagen.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)