Opmærksom nabo hjalp med at afvise falsk bankbud

Tidligt mandag eftermiddag omkring kl. 12.27 modtog en 73-årig kvinde et opkald fra et en ukendt mand, der udgav sig for at være fra Danske Bank.

Ifølge anmeldelsen havde manden oplyst i telefonen til kvinden, at han ville sende en kollega til hendes adresse i Skejby for at hjælpe hende med at få et nyt dankort for at undgå formodet misbrug og svindel af det gamle kort.

Opkaldet fik dog den 73-årige til at rette henvendelse til sin nabo, da det virkede mistænkeligt. Kort tid efter ankom en ukendt person til stedet, hvorefter den opmærksomme nabo bad vedkommende om at forsvinde fra stedet, mens opkaldet med den ukendte person i telefonen blev afbrudt.

Østjyllands Politi takker den opmærksomme nabo og den 73-årige kvinde for at have udvist sund skepsis i forbindelse med opkaldet og henvendelsen fra de formodede falske bankbude.

Den ukendte mand var ikke inde på adressen og forlod stedet uden held til at få udleveret noget fra kvinden.

Tag en snak med dine ældre familiemedlemmer og bekendte om, at de aldrig skal udlevere deres personlige oplysninger og adgangskoder, kontanter, dankort eller øvrige værdigenstande til fremmede. Ingen offentlige myndigheder vil kontakte dig på den måde, som de falske bankbude gør.

Østjyllands Politi efterforsker sagen nærmere i relation til andre lignende anmeldelser om falske bankbude.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)