Otte biler beslaglagt i forbindelse med større færdselsaktion

Det lovlige brændertræf, der torsdag blev afholdt i Karup, blev afviklet helt efter bogen, men senere på aftenen samledes flere køretøjer til ulovlig dækafbrænding ved Ørnhøj. Midt- og Vestjyllands Politi havde aftenen igennem en større aktion i gang på de midt- og vestjyske veje og måtte flere gange have bødeblokken frem, ligesom otte biler blev beslaglagt på grund af manipulation.

 

Traditionen tro blev der i går, Kristi Himmelfartsdag, afholdt brændertræf på et lukket område ved Flyvestation Karup. Arrangementet forløb efter Midt- og Vestjyllands Politis vurdering helt efter bogen, da arrangørerne havde godt styr på sikkerheden for de mange, der var mødt op for at kigge på.

Midt- og Vestjyllands Politi havde dog ekstra patruljer på vejene i og omkring Karup, da arrangementet sluttede, da erfaringer fra tidligere år viser, at flere af de køretøjer, der samles til sådanne arrangementer, på forskellig vis er ændret ulovligt.

Indsatsen resulterede i blandt andet beslaglæggelse af otte køretøjer, der var manipuleret, 332 hastighedssager og flere sager om spirituskørsel, kørsel uden førerret, manglende sele og håndholdt mobiltelefon. 27 sager om fejl og mangler, hvoraf tre resulterede i omgående kørselsforbud, to sager om ulovlig dækafbrænding og to sager om væddeløbskørsel blev det også til.

Politikommissær ved Midt- og Vestjyllands Politi Jørgen Christensen ærgrer sig over de mange sager.
”Det er naturligvis dejligt, at der er så mange, der bakker op om et arrangement som det i Karup, hvor dækafbrændingen kan foregå sikkerhedsmæssigt forsvarligt. Men at der efterfølgende samles en flok køretøjer til ulovlige aktiviteter på offentlig vej, er ikke i orden. Når man færdes på offentlig vej skal køretøjet selvfølgelig være i lovlig stand, og man skal overholde gældende lov,” siger Jørgen Christensen efter gårsdagens aktion.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)