Overraskende fejt og ynkeligt budskab fra overrabbineren

Overrabbiner Jair Melchior har et måske lidt overraskende budskab, står det i dagens Berlingske. Budskabet er, at man skal skelne mellem palæstinensere og Hamas.

Selvfølgelig skal man også have sympati med palæstinenserne, men man skal ikke have noget som helst sympati med Hamas. Det er meget vigtigt at adskille de to ting klart. Palæstinenserne er ikke Hamas, og Hamas er ikke palæstinenserne. Jeg har også min sympati med palæstinenserne. Det er forfærdeligt, det som Hamas har udsat det palæstinensiske folk for”, siger han.

Jair Melchior mener, at der er forskel på det palæstinensiske folk og den militante Hamas-bevægelse, der har slået i hundredvis af israelere ihjel. Han udtrykker sympati med såkaldte ”almindelige” palæstinensere. De samme palæstinensere, der over hele verden jubler over, at civile israelere bliver nedslagtet af Hamas.

Et sådant fejt og ynkeligt budskab kan kun komme fra en assimileret dansk jøde, der ønsker at lefle for den danske opinion. Mens Israel bliver udsat for den største massakre på jøder siden Holocaust, bliver der i København hujet, dyttet og viftet med det palæstinensiske flag. Det er den slags mennesker, Melchior har sympati for.

En meningsmåling foretaget i Gaza kort efter den seneste krig mellem Hamas og Israel i 2021 viste, at 53 pct. af palæstinenserne så det palæstinensiske ISIS – Hamas – som mest værdig til at repræsentere det palæstinensiske folk. Kun 14 pct. pegede på Fatah-partiet, som står i spidsen for det Palæstinensiske Selvstyre. Da undersøgelsen blev gentaget i sommer i år var billedet i store træk det samme: Flertallet af palæstinenserne foretrak Hamas frem for Fatah.

Virkeligheden er, at de ”almindelige” palæstinensere støtter Hamas og går ind for Israels totale udslettelse. Det er deres mål. For de ”almindelige” palæstinensere, som Melchior har sympati for, er den palæstinensiske frihedskamp lig med, at det er i orden, at Hamas nedslagter civile i Israel.

30.000 indvandrere og efterkommere fra Libanon, som er opvokset i palæstinensiske flygtningelejre i Libanon, befinder sig her i landet. Også de støtter Hamas. De hører om Vesten som den store satan og Israel som undertrykkeren, der skal fjernes fra verdenskortet. Det er deres verdensopfattelse.

Tænker man som overrabbiner Jair Melchior, svarer det til, at man bør fordømme Putin, men have sympati for det russiske folk, der støtter ham og hans krig mod Ukraine.

Jair Melchiors taler udelukkende på vegne af de assimilerede danske jøder, som er mere danskere end jøder. Han taler ikke på vegne af de jøder, som bor i Israel og forsvarer deres land mod præcis de samme mennesker, han har sympati for.

André Rossmann

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)