Paragit vokser med teknologi til patienter med bevægelsesforstyrrelser

 2023 ser ud til at blive et spændende år med fuld fart på for den danske Health Tech start-up Paragit Solutions. Virksomheden har netop modtaget 13 millioner kroner fra Innovationsfonden og private investorer til at fortsætte innovations- og vækstrejsen med nye teknologiske produkter til hospitaler og medicinalindustrien. Kort efter de to partnere bag Paragit gik fuldtid på projektet i slutningen af 2020 har de forskellige prototyper taget form i en kælder på Frederiksberg. Den historie fik Frederiksberg Kommune og Erhvervshus Hovedstaden, da de var på virksomhedsbesøg på en af årets første dage.

På kort tid har 28 årige Mohammad Filfil sammen med forretningspartneren Mathias Milsø Stephensen på 30 år samlet et godt team af talenter til at arbejde intenst med at udvikle avanceret og patientvenlig teknologi, som forbedrer livskvaliteten hos mennesker med neuromuskulære eller neurodegenerative sygdomme som eksempelvis Parkinson.

”Vores kerneteknologi er et patenteret system, som giver forskere og læger adgang til kontinuerte og sensitive målinger af muskelspændinger. Med de rigtige algoritmer til at analysere data, kan de elektriske signaler bruges til at kvantificere patienternes symptomer og behandlingseffekt. Det har potentiale til at personalisere medicinsk behandling og guide kirurgiske indgreb og nervestimulering”, fortæller Mohammad Filfil, og Mathias Milsø Stephensen supplerer:

”I takt med at vi opbygger mere og mere data fra patienter i forskellige stadier af deres sygdom, er det også vores mål at udvikle et værktøj, der nemt og hurtigt kan screene ældre borgere for tidlige tegn på Parkinson og andre neurodegenerative sygdomme. Udviklingen af sådanne produkter tager enorm lang tid og kræver store kliniske studier. Derfor fokuserer vi på at validere vores løsning på en større skala for at få en regulatorisk godkendelse først og fremmest med henblik på personalisering af medicinsk behandling”, siger Mathias Milsø Stephesen og tilføjer: ”Vi forventer, at vores første produkt vil være CE mærket under Medical Device Regulation i løbet af 2023, så det hermed lever op til EU’s krav om sikkerhed og effektivitet.”

 

Dansk tech start-up med vokseværk
Siden de to partnere gik fuldtid i slutningen af 2020, er Paragit vokset fra to til otte medarbejdere og en håndfuld freelancere, der nu kan se frem til at få flere kolleger inden for Data Science, og det medvirker til at skabe flere arbejdspladser i Frederiksberg Kommune.

”Der er et stort potentiale for vores forretning. Vi mærker allerede en stor interesse for vores løsninger fra hospitaler og medicinalindustrien nationalt og internationalt. Vi er godt tilfredse med den rejse, vi har været på indtil nu og har undervejs fået god sparring og hjælp fra bl.a. Erhvervshus Hovedstaden – også i form af henvisninger til relevante udviklingshuse, investorer, patentkontorer og tilskudsordninger. Vi er i det hele taget meget taknemmelige for al den hjælp, som findes i erhvervsfremmesystemet, siger Mohammad Filfil, der allerede har hjemtaget to patenter i Danmark og flere er på vej. Han har også vundet et par innovationskonkurrencer, hvor den ene bragte ham helt til Silicon Valleys innovationsmiljø.

Erhvervshus Hovedstaden har gennem snart tre år sparret med virksomheden om forskellige tilskudsordninger målrettet startups. Desuden har Paragit fået sparring på IP-rettigheder, der handler om patent, brugsmodel, varemærke og designbeskyttelse. Senior forretningsudvikler Michael Lejrskov fra Erhvervshus Hovedstaden har gennem årene haft flere sparringsmøder med stifterne af Paragit, og han er imponeret over de unge iværksætteres store entusiasme og gå på mod.

”Det kan være svært, tidskrævende, komplekst og en meget lang rejse at etablere en Health Tech start-up. Særligt i de første år fordi udvikling, kliniske afprøvninger og regulatoriske godkendelser tager flere år, inden der endelig kan komme gang i et salg. Men Paragit har vist stor innovationskraft. Stifterne er dygtige og seriøse. De har fundet et stort ”Blue Ocean”-markedsbehov og har derigennem været gode til at skaffe investeringer fra dygtige business angels med ”smart money”, som både giver dem brugbar viden, erfaring og kapital, vurderer Michael Lejrskov.

Ambitionerne for Paragits udviklings- og vækstrejse og troen på fremtiden fejler ikke noget.

”Vores produkter til parkinsonpatienter er kun det første skridt for os. Vores vision på længere sigt er at udvikle vores teknologi til at hjælpe patienter, læger og sundhedsvæsnet som helhed bredt indenfor neurologiske sygdomme. Lige nu koncentrerer vi os om at få parkinsonkonceptet til at lykkes i Danmark, men vi har også ambitioner om at bringe produkterne til Europa og resten af verden”, siger Mohammad Filfil.

Med på virksomhedsbesøget var fra Frederiksberg Kommune 1. viceborgmester, Rådmand, formand for By- og Erhvervsstrategisk udvalg Lone Loklindt, arbejdsmarkedschef Johnny L. Madsen og erhvervskonsulent Ditte Møller Munch. Fra Erhvervshus Hovedstaden, som medfinansieres af Frederiksberg kommune, deltog adm. direktør Katrine Joensen og senior forretningsudvikler Michael Lejrskov.

Besøget vil blive fulgt op af Frederiksberg Kommune for at høre, om der er potentiale for yderligere opfølgning, dialog og samarbejde.

 

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)