Peter Kofod og Anders Vistisen forsvarer radikal politiker, der sviner Martin Henriksen til 

En stribe medier har fået fingre i interne mails fra hovedbestyrelsen i Dansk Folkeparti. De pågældende mails afslører heftige diskussioner blandt medlemmerne af hovedbestyrelsen om Dansk Folkepartis udlændingepolitiske linje.

Foto: Martin Henriksen (DF) (Foto: Mogens Engelund)

Indholdet i de pågældende interne mails kan bl.a. læses i Politikken.

TV2 har også skrevet om sagen.

Det fremgår, at Peter Kofod og Anders Vistisen i flere mails angriber Martin Henriksen, fordi han har kritiseret Socialdemokratiets statsminister Mette Frederiksen for at reklamere for meget for islam og muslimske tørklæder på sin Facebook-profil og ikke mindst, fordi Martin Henriksen har udtalt at udenlandske statsborgere ikke bør sidde i Udlændingestyrelsen og bestemme om andre udenlandske statsborgere bør have lov til at bo i Danmark.

“Tosse”, “fjols”, “umenneskelig”

Det er i den forbindelse især faldet Peter Kofod og Anders Vistisen for brystet, at Martin Henriksen har fremhævet den afghanske statsborger og radikale politiker Soma Mayel.

Soma Mayel er ansat i Udlændingestyrelsen og er kandidat til Fredensborg kommunalbestyrelse for Det Radikale Venstre. I følge DF’s eget medie, Ditoverblik, har Soma Mayel igennem flere år langet hårdt ud efter Martin Henriksen.

Soma Mayel har rask væk kaldt Martin Henriksen for “tosse”, “fjols”, “umenneskelig” etc.

Mayel har også på facebook skrevet: “Hold din forbandede mund”, direkte henvendt til Kofods og Vistisens kollega. Men alligevel forsvarer de to hovedbestyrelsesmedlemmer Soma Mayel og beder, på linje med den radikale politiker, Martin Henriksen om at holde mund, hvilket han indtil videre har tilkendegivet, at han ikke vil.

Pænere linje

Martin Henriksens interne kritikere kræver en “pænere” linje. Hvad den linje præcis indebærer er uklart, men den indeholder tilsyneladende, at Martin Henriksen skal indstille den værdikamp, som han har engageret sig i igennem flere år – både i og uden for Folketinget. Linjen fra Peter Kofod og Anders Vistisen vil uundgåeligt bringe Dansk Folkeparti tættere på Socialdemokratiet, Liberal Alliance og Soma Mayels parti, Det Radikale Venstre.

Anders Vistisen går skridtet videre og skriver på sin Twitterprofil, at han er enig med dem, der vil hente personer fra Islamisk Stat til Danmark.

……

Hvad tænker du? Bør DF tilstræbe en pænere linje, eller støtter du en mere hård kurs, som Martin Henriksen sætter? Skriv din mening i kommentarfeltet herunder, og del gerne artiklen på Facebook.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)