Politiet advarer om afpresningsmail

Fyns Politi har modtaget 25-30 anmeldelser fra borgere, der har modtaget afpresningsmails af en noget underlødig karakter. Sagen er kort den, at ukendte gerningsmænd rundsender afpresningsmails til vilkårlige borgere på Fyn. Af mailen fremgår det, at afsenderen påstår, at borgeren har været inde på en hjemmeside med erotisk underholdning, og at de via borgerens webcam på computeren har optaget en video, hvor borgeren i et intimt øjeblik ”nyder” den erotiske underholdning.

Afsenderen truer herefter med at dele videoen med borgerens kontaktpersoner, medmindre borgeren indbetaler omkring 3000 US-dollars i Bitcoins

I nogle tilfælde påstår afsenderne også, at de har password til en konto, borgeren har et sted på nettet. Nogle anmeldere siger, at passwordet er korrekt, mens andre fortæller, at de har skiftet passwordet for længe siden, og det tyder altså på, at afsenderne har fundet passwordet på en gammel liste med lækkede passwords.

Nordsjællands Politi har på deres Facebook den 17. juli 2018 offentliggjort, at de har modtaget tilsvarende anmeldelser, og i den forbindelse har politikredsen vejledt borgerne om, at såfremt de ikke mistænker nogen for rent faktisk at være i besiddelse af en sådan video, så skal de blot slette mailen og ikke foretage sig yderligere. Hvis en borger har mistanke om, at afsender kan have en sådan video, så vejledes borgeren om, at hun/han på ingen måde skal efterkomme kravet, men derimod kontakte politiet.

LÆS OGSÅ:  Skolebus kollideret med traktor – et barn blandt de kvæstede

Fyns Politi har besluttet at lægge samme strategi som Nordsjællands Politi og berørte borgere anmodes om at følge vejledningen, som kan læses i dens fulde længde på Nordsjællands Politis Facebook-profil.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)