Politiet afgiver skud – angrebet med mukkert!

En 27-årig rumænsk statsborger er netop varetægtsfængslet i 14 dage for tyveri af værktøj til 50.000 kroner fra en varebil i Vallensbæk Strand. Ved anholdelsen afgav en politimand varselsskud, fordi en medgerningsmand angreb ham med en mukkert.

Torsdag den 18. januar ca. kl. 22.20 modtog Københavns Vestegns Politi anmeldelse om et igangværende indbrud i en varebil i Vejlegårdsparken i Vallensbæk Strand. En politipatrulje kørte hastende frem til stedet og antraf tre gerningsmænd, som skjulte sig bag varebilen. Den ene gerningsmand gik til angreb og kastede en mukkert mod en af politifolkene, som derunder afgav to varselsskud. Mens den anden politimand foretog anholdelse af en anden gerningsmand, lykkedes det de to andre af slippe væk – deriblandt ham, som angreb med mukkerten.

De undløbne blev efterfølgende eftersøgt i området uden held.

Det viste sig, at en rude i varebilen var knust, og at tyvene havde taget forskelligt maskinværktøj ud af kabinen.

Den anholdte er en 27-årig rumænsk statsborger, som blev fremstillet i et grundlovsforhør fredag kl. 13 med begæring om varetægtsfængsling. Ved retsmødet blev der rejst sigtelse mod ham for tyveri af maskinværktøj for omkring 50.000 kroner sammen med to andre.

Glostrup Ret besluttede at varetægtsfængsle ham i 14 dage. Fordi retsmødet blev holdt for lukkede døre, kan Københavns Vestegns Politi ikke kommentere sagen yderligere på nuværende tidspunkt.

Københavns Vestegns Politi fortsætter efterforskningen af angrebet på politimanden og hører gerne fra vidner, som måtte have set noget mistænkeligt i Vejlegårdsparken ved nr. 48 torsdag aften før, under eller efter kl. 22.20. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)