Politiet forlænger visitationszone

Københavns Politi har besluttet at forlænge den visitationszone, der efter flere knivstikkerier blev etableret den 8. februar på dele af Nørrebro og i Nordvest. Zonen gælder nu frem til den 8. marts.

Efter fund af flere knive i området forlænger Københavns Politi den visitationszone, der trådte i kraft den 8. februar. Zonen dækker dele af Nørrebro og Nordvest og forlænges i yderligere 14 dage, så den nu udløber den 8. marts kl. 18.00.

Zonen blev etableret på baggrund af flere af de knivstikkerier, der har fundet sted siden den 24. december. Efterforskningen har ført til flere varetægtsfængslinger, og Københavns Politi vurderer, at hændelserne skyldes et opgør mellem to grupper af unge med tilknytning til det kriminelle miljø i det område, som zonen dækker.

I visitationszonen har politiet udvidede muligheder for at visitere personer og undersøge køretøjer for at finde eventuelle våben. Politiets øgede indsats har de seneste 14 dage resulteret i fund af ca. 20 knive, som har været gemt forskellige steder blandt andet i det offentlige rum.

”Vi har fundet en del knive i området, og for at sikre borgernes tryghed, har vi forlænget visitationszonen, og vi fortsætter dermed vores øgede tilstedeværelse og indsats. Vores formodning er, at de våben, vi nu har beslaglagt, ville kunne bruges til nye overfald, så det er godt, at de nu er væk fra gaden,” siger vicepolitiinspektør Jesper Bangsgaard.

LÆS OGSÅ:  Efter skudepisode i Vollsmose: Nu indføres visitationszone

Den forlængede visitationszone gælder i følgende område:

Peblinge Dossering – Sortedam Dossering – Fredensgade – Tagensvej – Jagtvej – Lersø Parkallé – Tuborgvej – Bispebjergvej – Orgelbyggervej – Rådvadsvej – Utterslevvej – Hareskovvej – Borups Allé – Bispeengbuen – Ågade – Åboulevard – Peblinge Dossering.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)