Politiet øger presset mod bandegrupperinger

Syd- og Sønderjyllands Politi efterforsker fortsat intensivt for at få belyst de nærmere omstændigheder i forbindelse med knivstikkerierne på Præstebakken i Esbjerg i sidste uge.

Efter slagsmålet tirsdag den 7. august 2021 på Præstebakken i Esbjerg, hvor to unge mænd blev stukket med kniv, øger Syd- og Sønderjyllands Politi presset mod bandegrupperingerne – og tager en række værktøjer fra blandt andet Bandepakkerne i brug.

Rivaliserende bander

– Vi efterforsker fortsat intensivt med henblik på at få belyst de nærmere omstændigheder i forbindelse med knivstikkerierne, hvor de to unge mænd kom alvorligt til skade. Og det er både vores og Rigspolitiets vurdering, at der er en konflikt mellem rivaliserende bander i Esbjerg. På den baggrund øger vi presset mod bandemiljøet, blandt andet gennem øget præventiv- og tryghedsskabende patruljering med henblik på at sikre borgernes tryghed, understreger politiinspektør Jeppe Kjærgaard fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Flere værktøjer

Bandepakkerne, som et flertal i Folketinget står bag, har blandt andet som fokus at øge trygheden og sikkerheden for borgerne, at holde rockere og bandemedlemmer væk fra gaderne og at lægge et øget pres på grupperingerne. Blandt tiltagene er styrket mulighed for efterforskning, mulighed for at kunne øge straffen med indtil det dobbelte, indførelse af opholdsforbud som et led i straffen, og strammere regler i forbindelse med afsoning.

Personer, der er dømt for bandekriminalitet, kan således udelukkende blive prøveløsladt, hvis de deltager i et exit-forløb. Det er desuden en betingelse, at personerne fortsætter i exitforløbet efter endt prøveløsladelse. Syd- og Sønderjyllands Politi kan desuden – på baggrund af bestemmelserne i politiloven – indføre en visitationszone, hvis behovet giver anledning hertil. Dette skete senest i andet halvår af 2018 på grund af en konflikt i bandemiljøet i Esbjerg, og politiet havde gode erfaringer med resultaterne af denne indsats.

LÆS OGSÅ:  Indvandrer tæsker 18-årig pige, der lufter sin hund

Vedvarende fokus

Ud over værktøjerne i bandepakkerne har politikredsen i forvejen særligt dedikerede efterforskere og patruljer, der har vedvarende fokus på personer i bandemiljøet og bandemedlemmernes udøvelse af kriminalitet.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)