Politiet opsætter 22 overvågningskameraer

Der bliver sat 14 kameraer op i Sønderborgs centrum, mens otte bliver sat op i centrum af Aabenraa.

 

 

Syd- og Sønderjyllands Politi sætter i nær fremtid i alt 22 tv-overvågningskameraer op i Aabenraa og i Sønderborg.

Der bliver sat 14 kameraer op i Sønderborgs centrum, mens otte bliver sat op i centrum af Aabenraa.

Opsætning af tv-overvågningen har til formål dels at forebygge, dels at bidrage til efterforskningen af kriminalitet. Initiativet er en del af Justitsministeriets handlingsplan ”Tryghed og sikkerhed i det offentlige rum” fra oktober 2019.

Det er i denne sammenhæng Rigspolitiet, der er overordnet ansvarlig for opsætningen, ligesom det også er Rigspolitiet, der financierer projektet.

 

Størst mulige effekt

Kameraerne bliver sat op efter en konkret politifaglig vurdering af, hvor de forventes at have den størst mulige effekt.
Kameraerne monteres således på steder, hvor der er en koncentration af barer, diskoteker, caféer og lignende, og hvor mennesker således også naturligt opholder sig på alle tider af døgnet.

– Tv-overvågningskameraerne er et supplement til den indsats, politiet allerede gør i dag. Vi vil således fortsat have patruljer på gaden og møde borgerne, hvor de færdes. Kameraerne kan både virke præventive samtidig med, at de udgør et vigtigt efterforskningsværktøj, hvis der opstår kriminalitet, og derved bidrage til trygheden i områderne, fremhæver politidirektør Frits V. Kjeldsen fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

LÆS OGSÅ:  Udlænding tæsker 54-årig mand – politiet offentliggør foto

De 14 kameraer i Sønderborg sættes op i Store Rådhusgade, på Rådhustorvet og i den sydlige del af Perlegade.

De otte kameraer i Aabenraa sættes op ved rutebilstationen på Gasværksvej, på H.P. Hansensgade ved Markedspladsen og på Store Torv.

Der vil være tydelig skiltning i de områder, hvor der bliver sat kameraer op.

 

Borgmestrene roser tiltaget

Tiltaget er sket i samarbejde med Sønderborg og Aabenraa kommuner.

Begge borgmestre roser tiltaget.

– Jeg ser frem til, at der sættes yderligere kameraer op i Sønderborgs centrum, som er et område med mange cafeer, restauranter og barer og derfor mange aften- og nattegæster. Jeg er sikker på, at kameraerne får en præventiv virkning, der kan give mere tryghed og sikkerhed for borgerne, når de færdes i nattelivet, pointerer borgmester Erik Lauritzen fra Sønderborg Kommune.

Aabenraa Kommunes borgmester, Jan Riber Jakobsen, lægger også vægt på, at de nye kameraer øger borgernes oplevelse af tryghed.

– Jeg er glad for, at politiet tager det her skridt som et forebyggende tiltag, som har til formål at skabe øget tryghed for borgerne i Aabenraa. Jeg ser frem til et fortsat konstruktivt samarbejde med politiet, så vi kan forebygge episoder, som dem vi så i bymidten i Aabenraa for et års tid siden, fremhæver Jan Riber Jakobsen.

 

Ventes færdig i uge 45

Syd- og Sønderjyllands Politi forventer, at arbejdet med opsætningen er færdig i uge 45, med det forbehold, at den tekniske tidsplan holder, og at de endelige tilladelser (fra fx bygningsejerne, hvis kameraerne skal sættes op på private bygninger) er på plads.

LÆS OGSÅ:  Død mand fundet i vandkant

Syd- og Sønderjyllands Politi har i forvejen placeret tv-overvågningskameraer i Esbjergs centrum, i Sønderborgs centrum samt i Haderslevs centrum.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)