Politiet vil gerne i kontakt med en mand, som har forsøgt at få to 10-årige drenge til at…

Onsdag eftermiddag omkring klokken 15.20 skete en episode på Rødehusvej i området omkring Æblets Kvarter, hvor en mand ifølge to 10-årige drenge kørte efter dem i en varebil og flere gange sagde til dem, at de skulle sætte sig ind i varebilen, så han kunne køre dem hjem.

På et tidspunkt steg manden ud af bilen og løb efter drengene mod Nivåvej og videre ad en sti mod en nærliggende kirke. Drengene løb fra manden og ind på en skole på Møllevej, hvor de kontaktede en voksen.

 

Nordsjællands Politi vil i forbindelse med efterforskningen af sagen gerne tale med føreren af varebilen.

 

– Det er en sag, som vi naturligvis tager meget alvorligt. Vi er i gang med efterforskningen og vil i den forbindelse gerne tale med føreren af varevognen og med borgere, som kan have set noget, der kan hjælpe os med opklaringen af sagen, siger politikommissær og efterforskningsleder Kasper Guldager fra Nordsjællands Politi.

 

Manden beskrives som 45-50 år, 165 cm høj, spinkel af bygning, halvt dansk/halvt udenlandsk af udseende, dansktalende, iført orange skibukser, orange gummistøvler eller sorte Nike sneakers med hvidt Nike-logo på siden og muligvis en grå kasket. Han kørte i en sort varevogn med tonede ruder.

 

Nordsjællands Politi modtog i sidste uge en anmeldelse om en mand, som havde taget fat i en dreng på Agertoften i Hørsholm. Det er endnu for tidligt at konkludere, om der kan være en sammenhæng mellem de to sager, men det indgår i den aktuelle efterforskning. I sagen fra Agertoften beskrives manden som 45-50 år, 190 cm, almindelig af bygning, brun i huden, iført sort jakke, hvide bukser, sorte løbesko, grå hue, sorte tykke handsker og med et stykke stof op over næsen. Denne mand vil Nordsjællands Politi også gerne i kontakt med.

LÆS OGSÅ:  To personer efterlyses – kontakt politiet, hvis du ved noget

 

Politikommissær Kasper Guldager roser øvrigt drengene fra begge episoder for at gøre det helt rigtige i situationen.

 

– De er meget snarrådige ved at løbe væk og så hurtigt som muligt få fat i en anden voksen, som de fortæller om episoden og får hjælp fra, siger han.

 

Nordsjællands Politi kan kontaktes på telefon 114 og vil i den kommende tid være ekstra til stede i både Æblets Kvarter i Nivå og i Hørsholm med den mobile politistation.

 

 

Nordsjællands Politi har på nuværende tidspunkt ikke yderligere kommentarer til sagerne.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)