Politikerne bliver ved med at rage til sig

Politikerne har svært ved at forvalte deres embeder uden at ryge i den moralske fælde, skriver Berlingske.

I 2005 kom det frem, at Enhedslistens borgmester Per Bregengaard havde hjulpet sin datter ind i et kontorjob på Rådhuset.

Morten Kabell fra Enhedslistens københavnsbestyrelse sagde nej til borgmesterbil for at cykle i stedet, og blev alligevel ”taget i” at køre rundt i taxa.

Den socialdemokratiske miljøborgmester Winnie Berndtson måtte opgive at efterfølge overborgmester Jens Kramer Mikkelsen, efter at det var kommet frem, at hun havde hjulpet sin elsker til et topjob i kommunen.

SF’eren Bo Asmus Kjeldgaard gik af, efter at det var kommet frem, at han i virkeligheden boede på Frederiksberg hos sin kæreste og ikke i den kommune, han var borgmester i.

Anna Mee Allerslev, radikal borgmester, måtte gå af efter afsløringen af bryllupsreception på Rådhuset.

Det samme måtte Alternativets Niko Grünfeldt, der havde været lidt for ambitiøs på skatteborgernes vegne i forbindelse med indretningen af sit nye kontor på Rådhuset.

Ninna Hedeager Olsen, som er teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune, har været sygemeldt i fire måneder med en månedsløn på knap 90.000 kr. Men under sin sygemelding fra borgmesterposten har hun serveret på sin venindes kro på Tunø.

Flere medlemmer af Københavns Borgerrepræsentation har i foråret taget lønnet orlov fra deres kommunale poster, mens de førte valgkamp op til folketingsvalget.

Selv om Henrik Sass Larsen har meldt ud, at han er sygemeldt, så har han beholdt sin gunstige indtjening som statsrevisor. Han modtager godt 30.000 kroner om måneden oven i folketingslønnen. Det betyder, at hans indtægt samlet runder en million kroner om året.

Liberal Alliances nyslåede partileder Alex Vanopslagh var en af de københavnske lokalpolitikere, som tog orlov i forbindelse med folketingsvalgkampen. I de syv uger fra 28. april til 19. juni, hvor han holdt orlov, opretholdt han sit vederlag.

Venstres grønlandsordfører Marcus Knuth tog op til folketingsvalget orlov med løn fra det kommunalpolitiske arbejde. En orlov, der så vidt vides stadig gælder.

24NYT: Ganske vist gør den gældende lovgivning det næsten umuligt at frasige sig sit byrådsvederlag i en orlov, hvor man varetager private interesser. Det er dog ikke forbudt at give gaver til kommunen. Men så vidt vides har ikke en eneste politiker foræret sit byrådsvederlag tilbage til kommunen.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)