Politikerne gør nar af iværksætterne

Iværksætternes ønskeliste til regeringens iværksætterudspil er lang og er kun blevet længere, siden daværende erhvervsminister Simon Kollerup (S) i august 2020 lovede, at nu skulle der laves et iværksætterudspil, som for alvor forbedrer vilkårene for danske iværksættere, skriver Børsen.

”Udskydelsen af udspillet betyder, at iværksætterne nu har haft næsten fire år mere med dårligere overlevelses- og vækstvilkår, end de havde behøvet.

Torsdag den 25. april skrev bl.a. Venstres formand, Troels Lund Poulsen, et debatindlæg i Børsen: ’Vi skal skabe endnu bedre vilkår for iværksættere i Danmark – med langt flere ambitioner end i regeringsgrundlaget’. Men mere end 1.300 dage siden Kollerups løfte er udspillet stadig ikke kommet. Ifølge Børsens oplysninger lander der ikke noget udspil før til sommer”.

24NYT: Både Folketinget og befolkningen er ligeglade med iværksætternes overlevelses- og vækstvilkår. Der er i tidens løb lanceret utallige initiativer fra erhvervsorganisationer, råd og udvalg, der skulle komme med forslag til, hvordan forholdende for iværksættere styrkes. Men i stedet for at foreslå skattesænkninger og fjerne administrativt bøvl, barsler rådene og udvalgene udelukkende med virkningsløse ”feel good”-initiativer med deltagelse af udvalgte iværksættere, som er benovede over at komme med til fine middage på de bonede gulve. Politikernes kurs over for iværksætterne handler udelukkende om politisk taktik og opportunisme frem for om iværksætternes bedste. Derfor kan det ikke undre, at de godtroende iværksættere bliver snydt igen og igen.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)