Politisk coronaaftale giver håb til rekordtrængt turismebranche

Samtidig viser DI stor forståelse for, at partierne med aftalen har valgt at gå forsigtigt til værks med den videre genåbning – men at der samtidig er enighed om, at de tvangslukkede virksomheder og medarbejdere i oplevelsesindustrien og deres underleverandører skal have kompensation.

– Vi har klar forståelse for, at politikerne i den nuværende situation holder igen med at åbne yderligere. Vi ser en bekymrende smitteudvikling både i Danmark flere steder og i udlandet, og det skal vi tage særdeles alvorligt. Det sidste, danske virksomheder og Danmark har brug for, er at blive bragt i en situation, hvor vi må lukke ned igen, siger adm. direktør Lars Sandahl Sørensen, Dansk Industri.

Han glæder sig over, at partierne med aftalen gør op med den såkaldte 6-dages-regel, som har ramt dansk turisme hårdt.

– Når 6-dages-reglen bliver fjernet, giver det plads til at mange europæere fra lande med præcis samme smittetryk som Danmark kan komme hertil i en forlænget weekend for at fornøje sig, opleve kulturen og besøge vores forlystelsesparker. Det er virkelig en vigtig nyhed for rigtige mange turismevirksomheder og -arbejdspladser, som er hårdt trængte. Det samme gælder for luftfarten, herunder Københavns Lufthavn, som fortsat er hårdt ramt, siger Lars Sandahl Sørensen.

Med aftalen må nogle oplevelsesvirksomheder fortsat være tvungent lukket – eller omfattet af så store restriktioner, at det har afgørende betydning for deres muligheder for at overleve. Her er det vigtigt, at partierne er enige om at give kompensation til de trængte virksomheder og medarbejdere, som må holde lukket af hensyn til resten af samfundet.

– Det er åbenlyst, at vi som samfund skylder alle de virksomheder og medarbejdere, som stadig må holde lukket af sundhedsmæssige hensyn, at de får en ordentlig og rimelig kompensation. Det er også hele forudsætningen for, at vi efter krisen stadigvæk har disse virksomheder, siger DI-direktøren.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)