Positiv særbehandling af muslimer vil undergrave Forsvaret

Jeg er dybt skuffet over Forsvarets seneste planer om at indføre positiv særbehandling for etniske og religiøse minoriteter, skriver Marcus Knuth, der er kandidat til Europa-Parlamentet for Konservative og fhv. MF, i Berlingske.

”Fremover vil Forsvaret lave særregler for eksempelvis den muslimske fejring af ramadanen, hvor muslimer i en hel måned ikke må drikke vand eller spise mad fra solopgang til solnedgang. Jeg har helt ærligt svært ved at se, hvordan det danske forsvar skal kunne fungere, hvis vi tager den slags hensyn.

Hertil kommer, at man har arbejdet på en ny ’diversitetsstrategi’, der ifølge DR stiler imod, at det ikke længere er den mest kvalificerede soldat, der skal ansættes eller forfremmes i visse typer job. Hvis der er flere kvalificerede ansøgere, skal man fremover i stedet vælge den ansøger, hvis etnicitet eller køn er underrepræsenteret på arbejdspladsen.

Vi risikerer at få officerer, befalingsmænd og konstabler, som er blevet forfremmet eller ansat på grund af deres etniske herkomst, ikke på grund af deres kvalifikationer som soldater. Det risikerer at skabe dårligere ledere, og det vil udhule tilliden til Forsvaret som en arbejdsplads, hvor alle har lige muligheder”.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)