Provinsby: 26 overfaldsvoldtægter på 48 dage

Den svenske regering kategoriserer sig selv som “feministisk”. Men kvinder er i stadigt større fare i Sverige.

Svenske politikere har igennem årene udvandet begrebet voldtægt mere og mere. Dette har gjort det svært at lave statistiske opgørelser over seksualforbrydelser. En nylig optælling udført af den svenske avis Expressen har synliggjort problemet.

Expressen kunne således dokumentere hele 26 anmeldelser af såkaldte “overfaldsvoldtægter” fra d. 1. oktober til og med d. 18. november i provinsbyen Karlstad. Det svarer til godt én voldtægt hver anden dag i en by på størrelse med Roskilde, der ligesom Karlstad har omkring 50.000 indbyggere.

En overfaldsvoldtægt defineres i Sverige som en voldtægt, hvor gerningsmand og offer ikke på forhånd kender hinanden – og det foregår typisk udendørs.

I ud af de 26 sager om anmeldte overfaldsvoldtægter er der indtil videre kun faldet dom i en enkelt.

Kvinder “fortjener tæsk”

Mange svenske politikere og medier benægter, at der skulle være en sammenhæng imellem seksualforbrydelser og ikke-vestlig indvandring. Men en FN-undersøgelseUnderstanding Masqulinities – International Men and Gender Equality Survey, Middle East and North Africa, tyder på, at kulturen spiller en rolle. Den giver et billede af kvindesynet hos mænd fra nogle af de islamiske lande, der i disse år leverer mange migranter til Europa. 52 procent af mændene i undersøgelsen mener således, at kvinder, der bevæger sig rundt alene om aftenen eller natten, ønsker at bliver seksuelt krænket.

LÆS OGSÅ:  Klumme: Danmark er Europas kanariefugl
Data: Udsnit af FN-rapporten Understanding Masqulinities – International Men and Gender Equality Survey, Middle East and North Africa. Skemaet viser data over palæstinensiske mænd og kvinders syn på bl.a. vold.

Undersøgelsen peger også på, at mange ikke-vestlige mænd har et positivt syn på vold mod kvinder. Undersøgelsen, der skal gøre det ud for at være et tværsnit af befolkningen i den arabiske og nordafrikanske verden, viser, at 36,5 procent af mændene mener, at “der er situationer, hvor kvinder fortjener at blive slået.” Tallet er højest blandt egyptiske mænd, hvor hele 53 procent mener, at kvinder en gang imellem fortjener tæsk. Det liberale syn på vold mod kvinder deles ifølge undersøgelsen også af mange af kvinderne selv.

Retsstat i sammenbrud

Det er næsten uhyggeligt let at slippe ustraffet fra selv grov kriminalitet i Sverige. I 2016 blev der anmeldt 114 voldtægter under fire musikfestivaller. Et halvt år efter var 100 af sagerne lukket uden at der var faldet dom, og der var kun faldet dom i en enkelt af sagerne.

Selv når det gælder mord, er opklaringsprocenten uhyggelig lav. Kun 22 procent af alle mord og drab blev således opklaret i 2016. Siden 2010 har opklaringsprocenten for mord og drab ligget mellem sølle 18 og 29 procent.

I Danmark ligger opklaringsprocenten for mord og drab på over 90 procent.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)