Vi har vist før, at vi som samfund kan bremse smitten. Og det er stadigt vigtigt at holde afstand og holde fast i gode vaner, siger Thorkild Fogde.
– Når I nu er derude, så tænk på, at ingen af os har lyst til, at vi igen skal til at lægge yderligere begrænsninger på vores muligheder for at være sammen. Vi ser desværre et stigende antal smittede, og det er derfor nu, at vi skal vi huske de gode vaner, så vi undgår nye begrænsninger, siger rigspolitichefen.
Det er især reglerne om, hvor mange og hvor tæt man må samles, som det er vigtigt at efterleve. Forsamlinger på op til 100 personer er tilladt, men på grund af smitteudviklingen er den planlagte forhøjelse til 200 personer udsat, og i sommervarmen kan mange små grupper hurtigt blive til flere hundrede mennesker.
– Politiet er fortsat tilstede i byer, strande og parker. Og vi vil skride ind, hvis vi kan se, at antallet af personer og tætheden i et område bliver for stor. Det gælder ikke mindst i de egne af landet, hvor tallene viser, at smitten i øjeblikket breder sig. Når vi varsler særlige hotspots, er det for at gøre folk opmærksomme på, at man bør søge et andet sted hen, hvis man kan se, at der er for mange mennesker til stede. Ellers risikerer vi, at vi må lukke området helt, siger Thorkild Fogde.
I det hele taget gælder det om at huske de gode vaner med at holde afstand, spritte af, vaske hænder og i det hele taget tage hensyn til hinanden. Både i butikker, transportmidler og det offentlige rum.
– Vi ser desværre enkelte forsøg på at udfordre reglerne og gennemføre arrangementer, hvor vi må gå ind og sige, at den går altså ikke. Det er derfor, at vi gerne vil ud med budskabet om, at reglerne er til for vores alle sammens skyld, så vi kan holde smitten under kontrol.
Det er et fælles ansvar, også selvom vejret er godt, siger rigspolitichefen.
Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)