Ritzau: Garbage in, garbage out


Korte, skarpe og – somme tider – satiriske tekster om de politiske løgne, fortielserne og hykleriet.


 

Ritzau er det eneste nyhedsbureau i Danmark og har samme funktion som TASS i Sovjetunionen – det er magtelitens officielle informationsagentur og propagandatjeneste.

I stedet for at levere objektiv nyhedsdækning agerer Ritzau som en politisk propagandaaaktør, der på daglig basis formidler magtelitens fortællinger.

Ritzaus journalistiske stab består fortrinsvis af unge, halvstuderede journalister, der ikke kan stave og har et særdeles afslappet forhold til fakta og tal, men som til gengæld er billige i drift.

Den 8. nov. 2022 kunne Ritzau f.eks. berette, at ”hver tredje nyansatte lærer har ikke en læreruddannelse. En analyse viser, at 35,6 procent af nyansatte lærere i skoleåret 2020/2021 ikke havde en læreruddannelse”.

Kun syv måneder efter, i maj 2023, bragte Ritzau en nyhed om, at ”i 2022 var det cirka hver femte, der ikke var læreruddannet, og at andelen uden en læreruddannelse i bagagen var steget fra 10 procent i 2012 til 19 procent i 2022”.

Om andelen af lærere uden læreruddannelse er 35,6 pct. eller 19 pct., fremgår således ikke klart af Ritzaus’ nyhedsdækning.

Om ikke andet er det faktum, at antallet af lærere uden læreruddannelse på et år er faldet fra 35,6 pct. til kun 19 pct., en fantastisk god nyhed for SVM-regeringen.

Det næste bliver vel, at Ritzau vil bringe en nyhed om, at antallet af sygeplejersker på et år er steget så markant, så regeringen kan afblæse krisen i sygehusvæsenet.

LÆS OGSÅ:  Brandbeskattede danskere bliver hjemme og lopper sig

En bonusoplysning: Børsen, der primært læses af erhvervslivets top, har netop bragt en nyhed fra Ritzau om, at Biden og Republikanerne har indgået en foreløbig aftale om at hæve det amerikanske gældsloft. I bemeldte nyhed oplyser Ritzau, at hvis der ikke var en aftale, ville verdensøkonomien ryge i recession. Ritzau mener åbenbart ikke, at begrebet ”recession” er almindelig kendt blandt danske topchefer, idet nyhedsbureauet forklarer, at ”recession er et økonomisk udtryk, der betegner en periode med økonomisk nedgang”. Ja, så har dompapperne lært noget nyt i dag.

André Rossmann

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)