Roskilde Festivalen hylder Hamas

Hvorfor ønsker Roskilde Festival ikke at kræve løsladelse af civile gidsler, børn, kvinder og mænd (mange af dem kunne sagtens have deltaget på Roskilde Festival)? Er det, fordi de er jøder? Er jødiske liv ligegyldige for jer, spørger Henrik Chievitz, der er formand for Fælleskomiteen for Israel i Silkeborg, i Jyllands-Posten.

”Den 7. oktober 2023: Nova-festivalen i Israel er i gang. Tusindvis af unge fra hele verden er samlet i fællesskab om musikken og dansen. Drømmen om fred og en bedre verden er det, der binder dem sammen – men så angriber terrororganisationen Hamas og efterlader et blodigt spor af drab, voldtægt og bortførelser.

Det er i det blodspor, Roskilde Festival tager initiativ til en hyldestdag for Palæstina – ikke en dag, hvor fokus er på de unge ofre på musikfestivalen – ikke et ord om volden og ydmygelsen – ikke et ord om at heale og bringe to befolkninger sammen – nej, i stedet vælger man at udelukke israelske og jødiske ofre.

Hvorfor holde en solidaritetsdag for Palæstina og ikke en dag for ofrene i både Israel og Palæstina? Lidelsen og savnet må kunne deles, hvis Roskilde Festival har bare et minimum af ordentlighed og respekt for ofrene på begge sider”.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)