Rusland og Danmark er lige slemme


Korte, skarpe og – somme tider – satiriske tekster om de politiske løgne, fortielserne og hykleriet.


 

Siden Ruslands invasion af Ukraine i februar 2022 har danske virksomheder været under voldsom dansk kritik for ikke at trække sig ud af Rusland.

Nu viser det sig, at for virksomhederne har det ikke kun handlet om økonomi og bureaukratiske benspænd i Rusland.

Russiske chefer for danske virksomheder i Rusland er nemlig blevet truet med fængsling af den russiske sikkerhedstjeneste FSB. Mindst fire danske virksomheder har fået venlige besøg eller er blevet kaldt til møde med FSB, som gjorde det klart, hvad Rusland kunne acceptere.

Men inden vi lader forargelsen over de russiske banditter i FSB få frit løb, skal vi minde os selv om historien bag PETs trusler over for flere danske medier.

Chefredaktører fra en række medier blev nemlig i december 2021 kaldt til afhøring hos politiets nyoprettede efterforskningsafdeling, National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK), og truet med, at de kan ende i fængsel, hvis de videreformidler visse oplysninger, uden i øvrigt at det stod klart, hvilke oplysninger der specifikt var tale om.

Det er derfor ikke kun det russiske FSB, der er dygtig til at bruge bøllemetoder og trusler. Den danske sikkerhedstjeneste PET kan sagtens være med.

André Rossmann

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)