Fremstilling i retten: Russer rettede “pistol” mod ansat

Fremstilling i Retten i Randers

En 47-årig mand og russisk statsborger bliver i dag kl. 13.00 fremstillet for Retten i Randers. Manden er sigtet for røveri begået mod Spar på Sdr. Skovvænget i Ebeltoft kl. 14.01 i går eftermiddag.

En medarbejder i butikken forklarede, at hun allerede bemærkede den 47-årige et kvarter før røveriet. Han var kommet ind i butikken, havde gået lidt rundt og kigget på varer, indtil han fem-ti minutter senere forlod butikken uden at købe noget.

Kort tid efter indfandt han sig igen, hvor han kiggede på slikvarer i nærheden af medarbejderens kasse. Han henvendte sig ved kassen og tog højre hånd i lommen, som om han ville betale for en vare. Men i stedet tog han en pistol frem, som han pegede i retning af medarbejderen. På engelsk bad han hende åbne kasseapparatet, som blev tømt for sedler – nogle tusinde kroner – hvorefter han forlod butikken.

LÆS OGSÅ:  Ung kvinde forsøgt voldtaget af to udlændinge i kælderskakt – politiet beder om hjælp

Gerningsmanden blev fanget på butikkens videoovervågning, så politiet havde et præcist signalement at gå efter.

Og det viste sig at give pote. Kl. 15.10 blev manden observeret i Ebeltoft by. Han havde dog skiftet tøj, men betjentene kunne kende hans ansigt fra overvågningen. Han blev derfor anholdt og sigtet for røveriet. Han havde stadig udbyttet på sig, og på stationen erkendte den 47-årige at stå bag røveriet i Ebeltoft og indrømmede, at pistolen var fra en legetøjsbutik, som han havde købt tidligere på dagen på hovedgaden i Ebeltoft. Han sigtes desuden efter knivloven, da han foruden den virkelighedstro plastikpistol have en steakkniv på sig.

Kommentarer

STØT 24NYT EN GANG OM MÅNEDEN

Vælg beløb