Rwanda-planen er bluff og sofistikeret spin

I fem år har de kontroversielle planer om at etablere et modtagecenter for asylansøgere i Rwanda fyldt meget i dansk politik. Alt tyder dog på, at Rwanda-planen er bluff og sofistikeret spin, som aldrig bliver realiseret, og som udelukkende har til formål at signalere stram udlændingepolitik og tiltrække blå vælgere til Socialdemokratiet, skriver Bent Winther i Berlingske.

”Nu er de omstridte planer igen til debat, fordi udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad i et interview har formuleret sig på en måde, som kan tolkes i retning af, at den nye regering sætter bestræbelserne på at etablere rent danske modtagecentre i Afrika på pause.

Man fornemmer, at regeringen har droppet den kontroversielle danske sologang. Kaare Dybvad Bek siger, at der nu er to spor, man forfølger, et EU-spor, hvor man vil etablere centre med EU-lande, og det hidtidige danske spor. ’Det er klart, at det selvfølgelig ikke kan gå helt lige så stærkt, når man har to spor’, siger Kare Dybvad Bek”.

Sandheden er, at Rwanda-planen er et spin til brug for socialdemokratiske valgkampe. For en tid lægges det i dvale, men Socialdemokratiet kan trække det op af skuffen igen, hvis man i en fremtidig valgkamp får brug for det. Lige nu kan det godt sættes på en lavere hastighed”.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)