S dropper udlændingeloftet

Regeringen forbigår første mulighed for at sætte et loft over, hvor mange ikke-vestlige udlændinge Danmark kan tage imod. Det skriver Jyllands-Posten.

I februar 2018 fremlagde Socialdemokratiet et stort udspil, hvor et centralt tiltag var netop sådan et loft. Målet var at “nedbringe antallet med ikkevestlig baggrund”. Det skulle “fastlægges på baggrund af forhandlinger mellem regeringen og kommunerne i forbindelse med de årlige økonomiaftaler”, skrev partiet. Men det kommer altså ikke til at ske i denne omgang.

Vi tager alting i den rækkefølge, vi synes er fornuftig. Og lige nu prøver vi at koncentrere os om det, vi synes er de aktuelle udfordringer”, siger udlændingeminister Mattias Tesfaye (S). “Det er fortsat vores ambition at indføre et loft for indvandring fra ikke-vestlige lande, men det er endnu for tidligt at sige hvornår”, siger han.

Venstre kalder det bekymrende, at regeringen udskyder loftet. ”Regeringen vil lempe så mange steder, at vi risikerer, at antallet, der kommer til Danmark, vil stige markant”, siger udlændingeordfører Mads Fuglede (V) til Jyllands-Posten.

24NYT: Ja, det er meget bekymrende, at S ikke betragter udlændingeloftet som en ”aktuel udfordring”. Men vi skal lige minde Venstre om, at i 2015 var der ca. 264.000 muslimer i Danmark. Under Venstre, Konservative, Liberal Alliance og DF’s “stramme” udlændingepolitik er andelen af muslimer vokset til 320.000, en stigning på 21 pct. Om det er Venstre eller S, der fører en slap udlændingepolitik, er derfor hip som hap.

Kommentarer