S-regeringen beskyldes for landsskadelig virksomhed

1.000 studiepladser bliver udflyttet til provinsen på grund af en politisk aftale på Christiansborg. Det får formanden for Danske Universiteter til at beskylde regeringen for ”landsskadelig virksomhed” samt ”hovedstads- og akademikerbashing”, oplyser Berlingske.

”Det politiske flertal lægger med aftalen bl.a. op til, at der bliver udflyttet 1.000 studiepladser på de fire store velfærdsuddannelser fra de store byer, ligesom der skal oprettes 1.000 nye studiepladser på de fire uddannelser uden for de store byer. Dertil kommer, at der skal oprettes 23 nye udbud landet over uden for de store byer.

Rektor på DTU og rektorformand Anders Bjarklev har svært ved at forstå, at man som kriterium for at skalere uddannelser op eller ned vælger at kigge på deres geografiske placering. Det virker ikke smart, at der skal skæres på uddannelser, alene fordi de ligger i storbyer.

Professor Niels Åkerstrøm Andersen, Institut for Ledelse, Politik og Filosofi på CBS, kan ikke lade være med at se regeringens udflytningsplan som udtryk for ’en lidt planøkonomisk tankegang’.”

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)