Så dyrt kan det blive at glemme ansvarsforsikringen på ski

Erstatningskrav på flere hundredetusinde kroner kan blive virkelighed, hvis man tager på skitur uden ansvarsforsikring. Det viser en gennemgang af skader hos Gouda Rejseforsikring.

De fleste danskere er heldigvis dækket af en ansvarsforsikring, når de drager på sneklædt vinterferie, og det er en rigtig fornuftig beslutning. Uden ansvarsforsikringen risikerer ferielystne danskere nemlig lange, komplicerede sagsforløb og nogle steder endda forbud mod at besøge pisterne.  

Er man uheldig at påføre andre skader på sin ferie, kan det nemlig være en særdeles dyr fornøjelse, hvis ikke man er korrekt forsikret forklarer Henrik Iding, der er skadechef for rejseskade i Gouda Rejseforsikring og Gjensidige.  

“Vi ser hvert år skiskader, hvor erstatningskravene nærmer sig en halv million danske kroner, men hvor vi har overtaget sagerne fra vores kunder, og med hjælp fra lokale advokater har skåret erstatningskravene ned med op mod 75 procent. Det betyder også, at de personer ikke har skulle bekymre sig om sagen, så snart de har videregivet den til os,” siger Henrik Iding. 

Høj kompleksitet på skaderne 

Skader på ferie i udlandet kan generelt være en kompliceret størrelse for de rejsende, idet man udover at skulle forholde sig til de skader, man har pådraget, også skal sætte sig ind i den lokale lovgivning.  

Og netop kompleksiteten i en skadesag forårsaget på ferien er endnu en rigtig god grund til at have styr på sine forsikringer.  

LÆS OGSÅ:  Husk at have tjek på forsikringerne, inden du hopper på skiene

“Grunden til de høje erstatningskrav på denne type skader er, at de ofte involverer personer med forskellige nationaliteter, der nogle gange endda befinder sig i et helt tredje land. Så det kan virkelig blive en dyr og ærgerlig omgang, hvis ikke man har pakket forsikringen,” siger Henrik Iding. 

Den personlige ansvarsforsikring kan både være en del af indboforsikringen og rejseforsikringen. Sørg altid for at undersøge dine dækninger, før du tager på ferie. Alternativet kan give store omkostninger. 

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)