Så mange danskere vil have regler for fyrværkeri strammet yderligere

Selvom det først er tilladt at skyde fyrværkeri af fra i går, så mener mange danskere, at det bør begrænses yderligere, viser en ny undersøgelse fra Gjensidige Forsikring.
Det er ikke kun nytårsaften, himlen over Danmark bliver lyst op i et inferno af raketter og eksplosioner. Det samme gør sig gældende i dagene op til, og for at begrænse det blev der i 2014 indført nye regler, der skulle reducere afffyringerne til perioden fra 27. december til 1. januar.
Men flere end hver tredje dansker mener, at de regler bør strammes yderligere, så det kun er tilladt at affyre nytårskrudt selve nytårsaften.
Det viser en ny undersøgelse, som Kantar Gallup har foretaget for Gjensidige Forsikring.
Og den store modstand mod fyrværkeri kommer ikke helt bag på Søren Frederiksen, kommunikationskonsulent i Gjensidige Forsikring.
Han peger på, at en del danskere ser stort på affyringsforbuddet i december, og at det især er frustrerende for folk med dyr i hjemmet.
“Vi ved at fyrværkeri kan være utroligt stressende for kæledyr og deres ejere, og derfor er det ikke så overraskende, at vi kan se i undersøgelsen, at hver fjerde dansker peger på netop dyrene som hovedårsagen til, perioden med tilladt affyring af fyrværkeri bør begrænses yderligere,” siger Søren Frederiksen.
Men undersøgelsen viser også, at mange danskere generelt vil have indført flere regler i forbindelse med fyrværkeri.
31 procent vil have mere kontrol med salg af fyrværkeri, 35 procent vil have det gjort ulovligt for unge under 16 år at affyre, mens 9 procent vil have det gjort fuldstændigt forbudt under henvisning til, hvor farligt fyrværkeri er.
“Vi kommer nok ikke til at se et fuldstændigt forbud herhjemme, og jeg tror i første omgang det vigtigste er at være påpasselig og tage sine forholdsregler som eksempelvis at bruge beskyttelsesbriller, holde afstand og lade fuldstændig være med at fyre nytårskrudt af, hvis man er meget beruset,” lyder det fra Søren Frederiksen fra Gjensidige Forsikring.
Om undersøgelsen
Undersøgelsen er foretaget af Kantar Gallup for Gjensidige Forsikring i december 2019 blandt 1052 repræsentativt udvalgte danskere.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)