Så meget koster det i gennemsnit om måneden at bo i hus i Danmark

Sammenligningstjenesten Mikonomi.dk har undersøgt, hvad det koster at bo i de forskellige kommuner. Undersøgelsen viser, at det i gennemsnit koster 11.240 kr. om måneden at bo i hus i Danmark. Det dyreste sted at bo er i Frederiksberg Kommune, hvor husejere har månedlige udgifter på mere end 30.000 kr. Den billigste kommune er derimod Lolland med udgifter på rundt regnet 5.000 kr. om måneden.

Frederiksberg Kommune: Dyre huspriser, men billigt forbrug
Mikonomi.dk har lavet en økonomisk sammenligning af udgifterne ved at bo i hus i de danske kommuner. Ud fra denne undersøgelse kan det konkluderes, at det i gennemsnit koster 32.4321 kr. om måneden at bo i hus i Frederiksberg Kommune. Det er specielt udgifter til boliglånet, grundskyld og ejendomsværdiskatten, der trækker Frederiksberg Kommunes månedlige udgifter op. Derimod trækker prisen for vand og fjernvarme kommunens samlede månedlige udgifter ned sammenlignet med de resterende kommuner i Danmark.

Det koster på landsplan i gennemsnit 557 kr. for vand og 1.134 kr. i varme om måneden. I Frederiksberg Kommune koster det derimod kun 396 kr. om måneden for vand og 668 kr. hver hver måned for varme. Til sammenligning koster det i Samsø Kommune i gennemsnit 875 kr. om måneden for vand, altså hele 57% mere end landsgennemsnittet og 120% mere end Frederiksberg Kommune.

Lolland Kommune: Billige huspriser, men dyr forsikring
Det billigste sted i Danmark at være husejer i er Lolland Kommune, hvor du blot skal af med 5.010 kr. om måneden. Det er specielt udgifterne til boliglån, ejendomsværdiskatten og grundskylden, der trækker de månedlige udgifter ned. Derimod er det dyrt at forsikre dit hus på Lolland sammenlignet med resten af Danmark.

LÆS OGSÅ:  Araber truer 77-årig kvinde på livet – politiet beder om hjælp

I Lolland Kommune koster det dig 505 kr. om måneden at forsikre dit hus. Til sammenligning ligger landsgennemsnittet på 428 kr. om måneden og den billigste kommune, Morsø, ligger på kun 374 kr. om måneden. Derved er det 17% dyrere at forsikre dit hus i Lolland Kommune sammenlignet med landsgennemsnittet og 35% dyrere sammenholdt med den billigste kommune.

Det er dyrest at bo i hus på Sjælland
Overordnet er det dyrest at bo i hus på Sjælland, hvilket i høj grad skyldes de høje huspriser. I Region Hovedstaden og Region Sjælland ligger kvadratmeterprisen i gennemsnit på 19.428 kr., som resulterer i høje udgifter i forbindelse med et boliglån.

I gennemsnit skal du betale 18.036 kr. om måneden for at bo i hus i Region Hovedstaden og 10.054 kr. i Region Sjælland. Til sammenligning koster det i den billigste region, Region Nordjylland, kun 7.115 kr. om måneden.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)