Sådan kan du fri nytårsaften

Perioden mellem jul og nytår er traditionelt de dage på året, hvor flest vælger at fri til deres udkårne. Hele 20 procent af frierierne finder ifølge tal fra Bryllupsmagi.dk sted mellem jul og nytår med juleaften som den mest benyttede dag. Men i år ser nytårsaften ud til at give juledagene kamp til stregen. Det siger guldsmed og indehaver af Guldsmed Dirks, Henrik Knakkergaard:

– Efterårsmånederne op til december har altid været en tid, hvor der er mange mænd i butikken, fordi de gerne vil fri til deres udkårne henover juledagene. Og i år er der markant flere end normalt, der planlægger at gøre det nytårsaften, forklarer han og tilføjer:

– Og så kan det at fri nytårsaften med overgangen til år 2020 selvfølgelig gøre det nemmere for os mænd at huske både året og datoen for frieriet i fremtiden, siger han med et glimt i øjet.

Henrik Knakkergaard fortæller ligeledes, at mange af hans kunder ønsker at fri med unikke forlovelsesringe:

– Rigtigt mange vælger at gøre noget ekstra ud af ringene – i år er platinringe for eksempel meget populære. Derudover vælger mange også at sætte deres personlige præg ved at få ringene indgraveret med fingeraftryk eller tid og dato for frieriet.

Sådan gør du nytårsaften uforglemmelig

LÆS OGSÅ:  En dræbt og flere sårede efter knivstikkeri i København

Bryllupsekspert fra Bryllupsklar.dk, Ki Schou, giver her sine forslag til, hvordan du kan overraske din bedre halvdel.

1. Fri med et brag, når klokken slår 12

– At gå på knæ når rådhusuret slår tolv, er en klassiker. Alle er glade, feststemte og du kan arrangere, at de andre gæster står parat med konfettirør. Du kan også gå all-in og hyre en professionel fyrværker til at lave et stort fyrværkerihjerte og så fri midt under affyringen af det.

2. Fri med nytårsløfter

– Arranger med din kæreste, at I om dagen den 31. afslører jeres nytårsløfter for hinanden. Her kan du så sige, at dit nytårsløfte for det kommende år vil være at give din kæreste det bedste bryllup nogensinde og så gå på knæ.

3. Ringen i champagneglasset

– At putte ringen i champagneglasset er endnu en klassiker. Den er nem at sætte op, og du kan selv vælge, hvornår din kæreste skal overraskes. Vil du gerne sætte festen i gang med det samme, kan du overraske hende allerede med velkomstdrinken, eller du kan vente til efter maden og overrække ringen i dessertvinen, hvor ingen venter det.

Ki Schou understreger dog, at du altid bør overveje, om din kæreste ønsker at blive friet til, mens andre ser på.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)