Sagen om Trumps penis

Af Lars Hedegaard.

I dag begynder retssagen på Manhattan mod Donald Trump, der står anklaget for forkert bogføring af penge, som han skal have betalt pornostjernen Stormy Daniels for at få hende til at holde mund om en påstået affære med den tidligere præsident. Om denne udveksling af kønsorganer faktisk har fundet sted, ved kun de direkte implicerede. Hvis Trump har været i bukserne på Stormy – eller hun i hans – ville det være ærgerligt for fru Trump, men ingen forbrydelse. Ellers skulle store dele af såvel den amerikanske som danske befolkning sidde bag tremmer, og det er netop, hvor Trumps modstandere drømmer om, at han skal tilbringe de næste fire år.
Men selv om Trumps betaling for at undgå en offentlig skandale for påstået liderlighed ikke kan føre til domfældelse, håber retssagens bagmænd i det demokratiske partis inderkreds at kunne dømme ham for at have bogført Stormy Daniels-pengene som ”juridiske udgifter”, mens han selvfølgelig skulle have skrevet ”betalinger for sex”. Det ville Melanie Trump næppe have påskønnet, hvis hun havde hørt om det.
Det er ligesom, når danske mænd har været i Thailand og konen spørger, hvad alle disse penge er gået til.
Trump-sagen vil give inspiration til flere romaner og syngespil. ”Præsidentens uro i underbukserne”, ”Kvinden, der fik krammet på verdens stærkeste mand”, ”Præsidentens numse på komedie” Osv. Den kan gå flere sæsoner på Den Kongelige.
Engang vil denne tildragelse blive husket som et lavpunkt i vestlig kultur, og historikerne vil mindes de mange politikere, som i en ikke så fjern fortid rullede sig ud på de hvide lagener.
I Trumps tilfælde er der mere på spil, nemlig den vestlige verdens fremtid.
Skal det demokratiske parti fortsat kunne sælge USA – og derfor Vesten – til de højstbydende gangstere?
I sagen Taylor v. Lousiana fra 1975 udtalte den amerikanske højesteret: ”Formålet med en jury er at sikre sig mod udøvelsen af hensynsløs [arbitrary] magt – for at muliggøre samfundets sunde fornuft som et værn mod en overivrig …. anklager … eller en dommers forudindtagede holdning.”
Såvel anklager som dommer i Trump-sagen har for længst bevist, at de er forudindtagede, og at deres plan er at knuse den præsidentkandidat, der støttes af halvdelen af den amerikanske befolkning.
Det kommende præsidentvalg vil for første gang i USA’s historie ikke blive afgjort af vælgerne, men af modkandidatens modstandere i en retssal i Manhattan, hvor 87 pct. stemmer demokratisk.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)