Samfundsansvar har trange kår hos ATP

ATP er landets største pengetank, som har en afgørende indflydelse på dansk økonomi, på dansk erhvervsliv og på danskernes pensionsopsparing.

ATP’s bestyrelse har netop skilt sig af med adm. direktør Christian Hyldahl, fordi han har været en drivende kraft i spekulation i udbytteskat. Nu skal bestyrelsen finde en kandidat, som kan leve op til ambitionen om, at ATP skal have en stærk samfundsansvarlig profil.

Mens alle er optaget af hypen omkring Christian Hyldahl, er der total tavshed omkring ATP’s politik for samfundsansvar i investeringer. Den forpligter nemlig ATP til ikke at investere i selskaber, som bevidst og gentagne gange bryder love og regler i de lande, de opererer i.

ATP undersøger selv sine investeringer for at identificere virksomheder med adfærd, der bryder med ATP’s politik for samfundsansvar i investeringer.

På ATP’s eksklusionsliste er der 75 selskaber fra hele verden. De har alle brudt med ATP’s politik for samfundsansvar og er blacklistet.

Pudsigt nok står verdens største møntvaskeri – Danske Bank – ikke på ATP’s eksklusionsliste. Banken er til gengæld nr. 2 på listen over ATP’s 10 største aktieinvesteringer.

ATP’s politik for samfundsansvar i investeringer er åbenbart temmelig selektiv. Når Danske Bank ikke står på ATP’s eksklusionsliste, må det være ud fra devisen om, at ganske vist er verdens største møntvaskeri en bandit, men det er vores bandit.

André Rossmann

 

 

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)