Samlet set står dansk økonomi stille

Det mere reelle billede for det store flertal af danske virksomheder og husholdninger er nærmere et billede af stagnation. Det betyder, at det går fremad på nogle områder og tilbage på andre, skriver Danske Banks cheføkonom, Las Olsen, i Børsen.

”Boligbyggeriet er på retur, mange butikker døjer med lav efterspørgsel, og det kniber også med ordrerne i mange af de industrivirksomheder, der ikke laver medicin, men i stedet er underleverandører til eksempelvis bil- eller vindmøllefabrikker.

Heller ikke på arbejdsmarkedet er det oplagt at sige, at det går hverken værre eller bedre. I år er der indtil videre kommet 3400 flere lønmodtagere til om måneden, men arbejdsløsheden er også steget med knap 700 personer om måneden. Der er ikke rigtig tegn på, at tendensen ændrer sig i de seneste tal.

Så det er mere gråvejr og byger end stormflod og heldagsregn, når vi snakker økonomien. Verden er fuld af usikkerhed lige nu, men så vidt, så godt, selv om det måske ikke ligner noget at glæde sig over ved første øjekast”.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)