Seks bandemedlemmer kendt skyldige i skud under konflikt

Seks bandemedlemmer blev i dag kendt skyldige i Retten i Aarhus for at affyret skud under bandekonflikten i Aarhus Vest tilbage i juni. Alle er mænd i 20’erne.

En syvende mand blev løsladt, da retten ikke fandt bevis for, at han var tilknyttet en af de involverede bandegrupperinger.

Episoden, de seks mænd blev fundet skyldige i, fandt sted den 3. juni sidste år på Bispehavevej i Aarhus V. Her mødte flere bandemedlemmer maskerede op med skarpladte halvautomatiske våben, som de affyrede mod medlemmer af en anden gruppering.

Ingen af skuddene ramte dog deres mål, men en kvinde, der tilfældigvis befandt sig i området, måtte søge dækning, da hun kom i nærheden af skudvekslingen.

Retten kendte bandemedlemmerne skyldige i at have båret våben og affyret dem under særligt skærpende omstændigheder, da de alle var aktive i en verserende bandekonflikt og skød i det offentlige rum.

Derudover blev de dømt skyldige i at have bragt andres liv i fare med deres handling.

Specialanklager Dorthe Lysgaard hæfter sig ved det gode politiarbejde, der er gået forud for retsmøderne.

-Jeg er meget tilfreds med, at retten fandt det bevist, at de seks mænd var en del af skyderiet og den verserende bandekonflikt. Politiet har foretaget en lang række vidneafhøringer og gennemset en del videoovervågning for at skaffe beviser i sagen, og det er deres arbejde, der banede vejen for resultatet i retten i dag. Nu ser jeg frem til at se rettens strafudmåling, siger Dorthe Lysgaard.

LÆS OGSÅ:  Gerningsmand hårdt såret af skud fra politiet

De seks mænds straf bliver først afgjort ved dom i retten om eftermiddagen den 9. maj.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)